Η Μάρθα Καραγιάννη
Η Μάρθα Καραγιάννη/ Φωτογραφία: IMDB
28|09|2022 12:11
SHARE
ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

Η Μάρθα Καραγιάννη κοριτσάκι με τον πατέρα της στα προσφυγικά της Δραπετσώνας


Το κοινωφελές, πολιτιστικό ίδρυμα «Σπίτι του Ηθοποιού» δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Instagram μια σπάνια φωτογραφία της Μάρθας Καραγιάννη ως παιδί πλάι στον πατέρα της.

Ο θάνατος της Μάρθας Καραγιάννη, του γελαστού κοριτσιού του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, της εξαίσιας χορεύτριας, που γέμιζε με χάρη, ομορφιά, γέλιο και όνειρο τις οθόνες γενεών Ελλήνων, βύθισε τη χώρα σε πένθος την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου.

Στην φωτογραφία που ανάρτησε το «Σπίτι του ηθοποιού», η αγαπημένη ηθοποιός απεικονίζεται στα προσφυγικά της Δραπετσώνας δίπλα στον πατέρα της, με μια κούκλα στο χέρι και ένα μαντήλι στα μαλλιά.

Υπήρξε μία από τις εμβληματικότερες φιγούρες της ελληνικής κινηματογραφικής σκηνής, μια γυναίκα με απαστράπτουσα ακτινοβολία, που κατάφερε αβίαστα να αγαπηθεί από το ελληνικό κοινό τόσο για το υποκριτικό της ταλέντο όσο και για την αυθεντικότητα του χαρακτήρα της.

Η ίδια δεν ένοιωσε ποτέ σταρ, είχε βιώσει την εμπειρία της φτώχειας και δεν λησμόνησε ποτέ την καταγωγή της και το παρελθόν της. Έμεινε πάντοτε προσγειωμένη γι' αυτό και αγαπήθηκε τόσο από τον κόσμο, ως το κορίτσι της διπλανής πόρτας. «Δεν είμαι σνομπ, ποτέ δεν ήμουν, δεν ταιριάζει στον χαρακτήρα μου, δεν μου πάει, δεν ταιριάζει στο Κερατσίνι και στην ποντιακή καταγωγή μου», δήλωσε στην εκπομπή «Οι Αταίριαστοι» το 2001.

Αξίζει να σημειωθεί πως ότι η Μάρθα Καραγιάννη τιμήθηκε εν ζωή από τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας με την απόδοση του ονόματός της στον έναν από τους τρεις θερινούς κινηματογράφους του.

SHARE