Μελίνα Μερκούρη
Μελίνα Μερκούρη /Φωτογραφία: Ποτέ την Κυριακή/IMDB
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η Μελίνα με τον Μπιθικώτση και τον Θεοδωράκη: Το σπάνιο κλικ από τα παρασκήνια θεάτρου το μακρινό 1962


Μια φωτογραφία με αγαπημένους ηθοποιούς και συνθέτες από την χρυσή εποχή του παλιού, ελληνικού κινηματογράφου μοιράστηκε η Έλενα Μακρή Λυμπέρη.

Στο λογαριασμό της στο Instagram, Elena’s Diary blog, μοιράζεται συχνά ρετρό φωτογραφίες και σπάνια κλικ.

Αυτή τη φορά, δημοσίευσε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία με το Μίκη Θεοδωράκη, τη Ντόρα Γιαννακοπούλου, το Γρηγόρη Μπιθικώτση και τη Μελίνα Μερκούρη.

Βρίσκονται στα παρασκήνια του θεάτρου Παρκ στην πρεμιέρα της «Όμορφης Πόλης» που ανέβηκε τον Ιούνιο του 1962 σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη. Στο μουσικό έργο συμμετείχαν εκτός από την Γιαννακοπουλου και τον Μπιθικώτση και οι Γιάννης Βογιατζής, Γιοβάννα, Ανδρέας Ντούζος, Μαρία Κωνσταντάρου και Μάρθα Καραγιάννη.

https://www.instagram.com/p/CF-BSMlnLDk/

Την ίδια σεζόν στην λεωφόρο Αλεξάνδρας στο θέατρο Μετροπόλιταν ανέβηκε και η «Οδός Ονείρων» του Μάνου Χατζιδάκι με σκηνοθέτη τον Αλέξη Σολομό και μεγάλα ονόματα με τις δυο επιθεωρήσεις από τους δυο συνθέτες να συναγωνίζονται στις προτιμήσεις του κοινού και να γράφουν θεατρική ιστορία.

Η Μελίνα Μερκούρη φορά ένα κομψό σύνολο και κορδέλα στα μαλλιά ενώ η Ντόρα Γιαννακοπούλου ένα λευκό φόρεμα. Οι δύο άνδρες φορούν κοστούμι και γραβάτα με τον Μίκη να είναι πιο σοβαρός και τον Μπιθικώτση να χαμογελά αμυδρά.

SHARE