Μελίνα Μερκούρη
«Από τη ζωή μέχρι το θάνατο, ένα τσιγάρο δρόμος»
23|05|2022 14:37
SHARE
ΣΠΑΝΙΑ ΦΩΤΟ

Η Μελίνα Μερκούρη συγχαίρει την Αλίκη Βουγιουκλάκη για την ερμηνεία της σε μια σπάνια φωτό


Στον λογαριασμό του δημοσιογράφου και συλλέκτη Άρη Λουπάση στο Instagram δημοσιεύτηκε μια σπάνια φωτογραφία όπου βλέπουμε δύο θρύλους της ελληνικής υποκριτικής σκηνής -την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τη Μελίνα Μερκούρη.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και η Μελίνα Μερκούρη αποτελούν δύο σπουδαία ονόματα στις σελίδες της ιστορίας του ελληνικού κινηματογράφου. Η καθεμία με το δικό της μοναδικό στιλ και τη δική της προσωπικότητα είχαν μια γοητεία που δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια.

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης Άρης Λουπάσης δημοσίευσε στο προφίλ του μια φωτογραφία όπου βλέπουμε τη Μελίνα Μερκούρη να συγχαίρει την Αλίκη Βουγιουκλάκη για την ερμηνεία της στην παράσταση «Το γλυκό πουλί της νιότης».

Στη λεζάντα της φωτογραφίας διαβάζουμε: «Θέατρο Αλίκη, περίοδος 1990-1991: Η Αλίκη υποδύεται συγκλονιστικά την Αλεξάνδρα Ντε Λάγκο στο αριστούργημα του Τενεσί Ουίλιαμς "Το γλυκό πουλί της νιότης" σε μια από τις ωραιότερες δραματικές της ερμηνείες, με την σκηνοθετική καθοδήγηση του Ανδρέα Βουτσινά. Στην πρεμιέρα της παράστασης (φωτο) Νοέμβριος του 1990, η αξεχαστη Μελίνα χαιρετά την αγαπημένη ηθοποιό σε έναν ρόλο τον οποίο και η ίδια είχε ερμηνεύσει δύο φορές, το 1960 με συμπρωταγωνιστή τον σημαντικό Γιάννη Φερτη και το 1980, πάλι με τον ίδιο ηθοποιό. Υπέροχες, μοναδικές».

Δείτε τη φωτό με τη Μελίνα Μερκούρη και την Αλίκη Βουγιουκλάκη:

SHARE