Η Μελίνα Μερκούρη
Η Μελίνα Μερκούρη/ Φωτογραφία: Getty/ Ideal Image
09|09|2022 08:15
SHARE
FLASHBACK

Όταν η Μελίνα Μερκούρη συνάντησε τη βασίλισσα Ελισάβετ και δεν τήρησε το πρωτόκολλο


Το 1960 η Μελίνα Μερκούρη συνάντησε τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει συναντηθεί όχι μόνο με όλους τους μεγάλους ηγέτες και πολιτικούς, αλλά και με όλες σχεδόν τις μεγάλες προσωπικότητες του κινηματογράφου και των τεχνών. Μια από αυτές ήταν και η Μελίνα Μερκούρη.

Το 1960 η Μελίνα Μερκούρη συνάντησε τη βασίλισσα Ελισάβετ σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση στο Λονδίνο, ωστόσο, την επόμενη μέρα τα βρετανικά μέσα έκαναν λόγο για σκάνδαλο. Τι είχε συμβεί;

Όταν η Μελίνα Μερκούρη συνάντησε τη βασίλισσα Ελισάβετ και δεν τήρησε το πρωτόκολλο

Όπως διαβάζουμε σε σχετική ανάρτηση που έκανε η Έλενα Μακρή Λυμπέρη στον λογαριασμό της στο Instagram «Η Μελίνα Μερκούρη συνάντησε τη βασίλισσα Ελισσάβετ σε φιλανθρωπική εκδήλωση στον κινηματογράφο "Odeon', στην πλατεία Leicester, στο Λονδίνο, το 1960, παρουσία διασημοτήτων, όπως o Yul Brynner, η Claudia Cardinale, o Pat Boone, ο Cliff Richards, ο Peter Sellers.

Όταν ήρθε η σειρά της Μελίνας να χαιρετήσει την Ελισάβετ, η ηθοποιός υποκλίθηκε και έδωσε το χέρι της στη βασίλισσα, ενώ άστραφταν τα φλας των φωτογραφικών μηχανών. Την επόμενη ημέρα, ο βρετανικός τύπος μίλησε για σκάνδαλο. Τι είχε συμβεί; Η Μελίνα είχε κάνει το λάθος να χαιρετήσει τη βασίλισσα με το αριστερό χέρι και όχι με το δεξί, όπως ορίζει το πρωτόκολλο…».

SHARE