Η Μελίνα Μερκούρη
Η Μελίνα Μερκούρη/ Φωτογραφία: Getty/ Ideal Image
06|03|2022 14:56
SHARE
THROWBACK

Μελίνα Μερκούρη: Όταν συνάντησε τη βασίλισσα Ελισάβετ δεν τήρησε το πρωτόκολλο -Τι συνέβη


Τι έγινε το 1960 όταν η Μελίνα Μερκούρη συνάντησε τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Η Μελίνα Μερκούρη γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου του 1920 και ήταν εγγονή του δημάρχου Αθηναίων Σπύρου Μερκούρη και κόρη του υπουργού Σταμάτη Μερκούρη. Τον Σεπτέμβριο του 1938, η Μελίνα γίνεται δεκτή στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου με συμμαθητές τη Δέσπω Διαμαντίδου, την Αλέξα Παϊζη, τον Ανδρέα Φιλιππίδη και τον Αλέξη Δαμιανό. Το χειμώνα του 1939, σε ηλικία μόλις 19 ετών, παντρεύεται τον Παναγή Χαροκόπο.

Η ίδια αναδείχθηκε σε μια από τις πιο θρυλικές ηθοποιούς που έχουν περάσει ποτέ από τη μεγάλη οθόνη, με έντονη πολιτική δράση.

Μάλιστα, το 1960, η Μελίνα Μερκούρη συνάντησε τη βασίλισσα Ελισάβετ σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση στο Λονδ΄νο, ωστόσο, την επόμενη μέρα τα βρετανικά μέσα έκαναν λόγο για σκάνδαλο. Τι είχε συμβεί;

Όπως διαβάζουμε σε σχετική ανάρτηση που έκανε η Έλενα Μακρή Λυμπέρη στον λογαριασμό της στο Instagram «Η Μελίνα Μερκούρη συνάντησε τη βασίλισσα Ελισσάβετ σε φιλανθρωπική εκδήλωση στον κινηματογράφο "Odeon', στην πλατεία Leicester, στο Λονδίνο, το 1960, παρουσία διασημοτήτων, όπως o Yul Brynner, η Claudia Cardinale, o Pat Boone, ο Cliff Richards, ο Peter Sellers. Όταν ήρθε η σειρά της Μελίνας να χαιρετήσει την Ελισάβετ, η ηθοποιός υποκλίθηκε και έδωσε το χέρι της στη βασίλισσα, ενώ άστραφταν τα φλας των φωτογραφικών μηχανών. Την επόμενη ημέρα, ο βρετανικός τύπος μίλησε για σκάνδαλο. Τι είχε συμβεί; Η Μελίνα είχε κάνει το λάθος να χαιρετήσει τη βασίλισσα με το αριστερό χέρι και όχι με το δεξί, όπως ορίζει το πρωτόκολλο…».

SHARE