Κορωνοϊός, τα συμπτώματα της μετάλλαξης Ομικρον
Κορωνοϊός, τα συμπτώματα της μετάλλαξης Ομικρον/Shutterstock
21|12|2021 13:34
SHARE
ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΟΜΙΚΡΟΝ

Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτά είναι τα συμπτώματα που έχεις μέσα σε 48 ώρες, αν κολλήσεις


Η μετάλλαξη Ομικρον του κορωνοϊού εκτιμούν όλοι ότι θα επικρατήσει το επόμενο διάστημα. Ποια είναι, όμως, τα συμπτώματά της;

Η πανδημία μαίνεται, η νέα μετάλλαξη Ομικρον που εμφανίστηκε στη Νότιο Αφρική, σιγά σιγά απλώνεται σε όλο τον κόσμο, με την Ευρώπη να βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο. Η απειλή της μετάλλαξης Ομικρον ανατρέπει τους σχεδιασμούς των κρατών για τις γιορτές, επαναχαράσσει τις στρατηγικές άμυνας έναντι στην πανδημία, φέρνει νέα μέτρα.

Την ώρα που μία μετά την άλλη οι χώρες λαμβάνουν νέα μέτρα θορυβημένες από τη ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον, όλο και περισσότερα δεδομένα εξάγονται για τη νέα παραλλαγή, τόσο ενθαρρυντικά, όσο και ανησυχητικά.

Προς το παρόν στην Ελλάδα τα κρούσματα της Ομικρον είναι μερικές δεκάδες. Οι ειδικοί ωστόσο προειδοποιούν για τη γρήγορη εξάπλωσή της και τη μεγάλη της μεταδοτικότητα. Φυσικά, το όπλο απέναντι και στη μετάλλαξη Ομικρον παραμένει ένα: Το εμβόλιο. Η τρίτη δόση μάλιστα, η ενισχυτική δόση, φαίνεται ότι θωρακίζει αποτελεσματικά τον οργανισμό έναντι της μετάλλαξης Ομικρον.

Διαβάστε τα συμπτώματα της μετάλλαξης Ομικρον στο iefimerida.gr

SHARE