Μίμης Φωτόπουλος
Μίμης Φωτόπουλος στο «Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο» /Φωτογραφία: Finos Film
02|11|2022 08:53
SHARE
THROWBACK

Ο Μίμης Φωτόπουλος με τη σύζυγό του, Μαργαρίτα, και τις κόρες του, Μαρία και Άννα


Δύο φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν στα social media με τον Μίμη Φωτόπουλο, τη σύζυγό του Μαργαρίτα και τις κόρες του, Μαρία και Άννα.

Ο Μίμης Φωτόπουλος υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αγαπητά ονόματα του θεάτρου και του κινηματογράφου παίζοντας σε πολλές του Ελληνικού κινηματογράφου.

Ο Μίμης Φωτόπουλος είχε σπουδάσει στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη Φιλοσοφική Σχολή, μέχρι το Β' έτος.

Ο Μίμης Φωτόπουλος με τη σύζυγο και τις κόρες του

Τώρα, ανάμεσα σε αμέτρητες ρετρό φωτογραφίες και στιγμιότυπα του παρελθόντος, δημοσιεύθηκαν ακόμη δύο ασπρόμαυρα πορτρέτα με τον σπουδαίο Μίμη Φωτόπουλο, τη σύζυγό του, Μαργαρίτα και τις κόρες του.

Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε από το επίσημο προφίλ της Ελενας Μακρή Λυμπέρη στο Instagram κιαι μάλιστα στη λεζάντα η ίδια έχει δώσει πολύτιμες πληροφορίες στους διαδικτυακούς της φίλους.

Μεταξύ άλλων γράφει: «Ο πατέρας μου ήταν ήσυχος άνθρωπος που διάβαζε, έγραφε και με τις ώρες ασχολούταν φτιάχνοντας έργα τέχνης με πολύ μικρά χαρτάκια από γραμματόσημα, κάνοντας τα περίφημα κολλάζ του.» διηγήθηκε για τον πατέρα της η εικαστικός Άννα Φωτοπούλου στον Νίκο Μουρατίδη. Εκτός από ηθοποιός, θιασάρχης, και σκηνοθέτης, είχε και συγγραφικό έργο, ποιητικές συλλογές, τρεις αυτοβιογραφίες, "25 χρόνια θέατρο", "Το ποτάμι της ζωής μου" και "Ελ Ντάμπα - Όμηρος των Εγγλέζων" 1965 και δύο θεατρικά έργα. Παρουσίασε επίσης 5 εκθέσεις ζωγραφικής, με μια ιδιότυπη τεχνική κολάζ γραμματοσήμων.

SHARE