Η Ζέτα Δούκα χαμογελάει
Η Ζέτα Δούκα μιλά με λόγια αγάπης για τις γυναίκες που έχουν περάσει από τη ζωή της/Φωτογραφία: NDP photo agency
08|03|2021 11:00
SHARE
ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Το τρυφερό μήνυμα της Ζέτας Δούκα για τις γυναίκες της ζωής της


Την «Ημέρα της γυναίκας» γιορτάζει η Ζέτα Δούκα και έστειλε το δικό της μήνυμα αγάπης και ενότητας ανάμεσα στις γυναίκες, στον απόηχο του ελληνικού #Metoo.

Η ηθοποιός έκανε μια ανάρτηση στο προφίλ της στο Instagram μιλώντας για τις γυναίκες που έχουν περάσει από τη ζωή της και έχουν παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτή.

Η μητέρα της, η κόρη της Θάλεια, η πολύ καλή της φίλης, Μαρία Ναυπλιώτου, αλλά και όλες οι φίλες και οι γυναίκες που έχει συνεργαστεί μαζί τους και βρίσκονται στο κοντινό της περιβάλλον έχουν γίνει έναυσμα για την εξέλιξή της, αποκαλύπτει η Ζέτα Δούκα.

Η Ζέτα Δούκα έγραψε χαρακτηριστικά:

«Η ζωή μου όλη περιστοιχίζεται από ΓΥΝΑΙΚΕΣ! Γυναίκες που με έμαθαν να σέβομαι, να διεκδικώ, να αγωνίζομαι γι αυτά που πιστεύω, να φροντίζω τους γύρω μου, να ονειρεύομαι, να υλοποιώ τα όνειρα μου!
Γυναίκες που πάσχιζαν να χωρέσουν στο κοστούμι που τους έραψαν οι πατριαρχικές κοινωνίες και κάποιες από αυτές, κατάφεραν να το σκίσουν. Δεν πίστεψα ποτέ ότι υπάρχει κάτι που δεν μπορούμε να καταφέρουμε οι γυναίκες. Για να το καταφέρουμε όμως, χρειάζεται να είμαστε ΕΝΩΜΕΝΕΣ. Τα καλύτερα πράγματα που μου έχουν συμβεί, τα πιο δύσκολα, συνέβησαν επειδή ενωθήκαμε κάποιες γυναίκες με κοινούς στόχους και μεγάλο πάθος.

Ναι, οι γυναίκες πρέπει να αλληλοστηριζόμαστε. Πρέπει να έχουμε αλληλεγγύη, κατανόηση και κοινή γραμμή σε αυτά που διεκδικούμε. Μόνο ενωμένες μπορούμε να έχουμε τη δύναμη που χρειάζεται προκειμένου να πείσουμε την κοινωνία να εφαρμόσει την ισότητα που γράφεται στους νόμους. Βεβαίως, όπως όλα τα σημαντικά, είναι και θέμα εκπαίδευσης.
Αν διδάξουμε στα παιδιά μας την αποφασιστικότητα, το δικαίωμα σε κάθε όνειρο, την αναφαίρετη προσπάθεια για κάθε επαγγελματικό προσανατολισμό, την αξιοκρατία ως κριτήριο κατάκτησης ενός στόχου, την κατάργηση στερεοτύπων και τον σεβασμό στον συνάνθρωπο, μπορούμε να πούμε ότι έχουμε βάλει έναν θεμέλιο λίθο για μια κοινωνία πραγματικής ισότητας».

Δείτε εδώ τις φωτογραφίες που ανέβασε στο προφίλ της στο Instagram:

SHARE