Κουρτίνα θεάτρου
Φωτογραφία: Pexels/cottonbro
19|02|2021 11:50
SHARE
«ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ»

Νέα μήνυση κατά γνωστού σκηνοθέτη-ηθοποιού για βιασμό 14χρονου


Νέα μήνυση κατά γνωστού σκηνοθέτη-ηθοποιού, το όνομα του οποίου έχει το τελευταίο χρονικό διάστημα απασχολήσει την κοινή γνώμη καθώς έχει εμπλακεί σε καταγγελίες για αδικήματα σεξουαλικής βίας, κατατέθηκε στην εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας.

Ο μηνυτής είναι σήμερα 25 ετών και δεν έχει σχέση με τον καλλιτεχνικό χώρο.

Περιγράφει ότι έπεσε θύμα βιασμού σε ηλικία 14 ετών το 2010, όταν ήταν μαθητής της Β' Γυμνασίου από τον γνωστό καλλιτέχνη.

Είναι η δεύτερη μήνυση που κατατίθεται στην Εισαγγελία για βιασμό και αφορά το ίδιο μηνυόμενο πρόσωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μηνυόμενος φέρεται να προσέγγισε το 14χρονο σε πλατεία στο κέντρο της Αθήνας, με την υπόσχεση ότι θα τον βοηθήσει να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο, προβάλλοντάς του τον κύκλο των γνωριμιών του.

Ο καταγγέλλων φέρεται να υποστηρίζει ακόμα ότι πήγαιναν μαζί σε συναυλίες και ότι ο σκηνοθέτης τον βίασε στο σπίτι του στην περιοχή του Μεταξουργείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μηνυτής, ο οποίος ζει πλέον και αυτός στο εξωτερικό, αναφέρεται και για άλλα παιδιά που ο σκηνοθέτης δεχόταν στο σπίτι του.

«Δεν έχει παραγραφεί το έγκλημα»

Ο δικηγόρος του μηνυτή, Γιάννης Βλάχος, μετά την κατάθεση της μήνυσης δήλωσε:

«Κατατέθηκε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών μήνυση για βιασμό σε βάρος ανηλίκου. Το έγκλημα φέρεται να τελέστηκε το 2010 όταν το θύμα ήταν ηλικίας 14 ετών, μαθητής Β´ τάξης Γυμνασίου.

Το έγκλημα τιμωρείται ως κακούργημα και δεν έχει παραγραφεί. Ως δράστης πασίγνωστος σκηνοθέτης-ηθοποιός, το όνομα του οποίου απασχολεί τελευταίως εντόνως τη δημοσιότητα. Ζητώ να παρέμβει άμεσα και να κινήσει τις διαδικασίες δικαστικής διερεύνησης της μήνυσης, διότι από τα πραγματικά περιστατικά και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης προκύπτει ιδιαίτερα υψηλός βαθμός επικινδυνότητας του φερομένου ως δράστη στο κοινωνικό σύνολο».

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε και η Μενδώνη

Στο μεταξύ, η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, κατέθεσε το πρωί της Παρασκευής μηνυτήρια αναφορά – υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος από τη δικαιοσύνη.

Η αναφορά της διαβιβάζεται αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να συσχετιστεί με την ερευνώμενη υπόθεση.

SHARE