Μνημόσυνο τέως βασιλιά Κωνσταντίνου
Φωτογραφία: INTIMENEWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
18|02|2023 11:28
SHARE

Το μνημόσυνο τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στη Μητρόπολη Αθηνών -Ποιοι πήγαν


Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας και παρουσία υψηλών προσκεκλημένων γίνεται αυτή την ώρα η επιμνημόσυνη δέηση τον 40 ημερών για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών στις 10 Ιανουαρίου, μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Λίγο μετά τις 11:00 έφτασαν στη Μητρόπολη Αθηνών τα μέλη της οικογένειας του Κωνσταντίνου, η σύζυγός του Αννα Μαρία, τα παιδιά Αλεξία, Παύλος, Νικόλαος, Φίλιππος και Θεοδώρα μετά συζύγων. Στην εκκλησία βρίσκονται, ήδη, οι αδερφές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Σοφία και Ειρήνη.

Παρόντες είναι και αρκετοί Έλληνες, οι οποίοι υπήρξαν στενοί φίλοι, πρώην συμμαθητές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, επιχειρηματίες και πολιτικοί. Μεταξύ αυτών, η Φάνη Πάλη Πετραλιά, ο Νότης Μηταράκης, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Μάκης Βορίδης, ο Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Παράλληλα, έξω από την εκκλησία είναι συγκεντρωμένος λίγος κόσμος με τις εικόνες να μη θυμίζουν σε τίποτα την κηδεία.

Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Μητροπόλεως από το ύψος της Πλατείας Συντάγματος έχει προχωρήσει η Αστυνομία και οι καλεσμένοι κάνουν τις μετακινήσεις τους με βαν. Αυτή τη φορά, σε αντίθεση με την κηδεία, η είσοδος στον Ιερό Ναό δεν επιτρέπεται σε κανένα μέσο ενημέρωσης.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr.

SHARE