Μόνικα Λεβίνσκι
Μόνικα Λεβίνσκι/Φωτογραφία: Reformation/instagram
ΜΟΝΙΚΑ ΛΕΒΙΝΣΚΙ

H 50χρονη Mόνικα Λεβίνσκι σε ρόλο μοντέλου -Πρωταγωνιστεί σε καμπάνια ρούχων και στέλνει ένα πολιτικό μήνυμα


Η 50χρονη σήμερα, συγγραφέας και ακτιβίστρια Μόνικα Λεβίνσκι ποζάρει σαν μοντέλο για τις ανάγκες του διάσημου brand «Reformation».

Θυμίζουμε ότι το σκάνδαλο Μπιλ Κλίντον - Μόνικα Λεβίνσκι συντάραξε τις ΗΠΑ το 1998, μετά την αποκάλυψη της παράνομης ερωτικής σχέσης του πρώην Αμερικανού προέδρου με μία νεαρή μαθητευόμενη του Λευκού Οίκου.

«Μετανιώνω βαθιά για όσα έγιναν ανάμεσα σε μένα και τον πρόεδρο Κλίντον. Επιτρέψτε μου να το ξαναπώ: μετανιώνω βαθιά για ό,τι συνέβη», δήλωνε πριν από χρόνια η Μόνικα Λεβίνσκι.

Ο παράνομος δεσμός του τότε προέδρου, Μπιλ Κλίντον με τη Μόνικα Λεβίνσκι τον οδήγησε ενώπιον της Δικαιοσύνης και στην υπερψήφιση για την αποπομπή του από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, απόφαση που αναιρέθηκε ωστόσο από τη Γερουσία, με αποτέλεσμα ο Μπιλ Κλίντον να ολοκληρώσει κανονικά τη δεύτερη θητεία του.

Ο 49χρονος τότε Κλίντον και η 22χρονη Λεβένσκι θεωρείται ότι είχαν σχέση για περίπου τρία χρόνια από το 1995 έως και το 1997.

H Mόνικα Λεβίνσκι σε ρόλο μοντέλου, δείτε πώς είναι σήμερα

Στις 17 Αυγούστου 1998 ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι είχε «μία ανάρμοστη σχέση» με τη νεαρή ασκούμενη στον Λευκό Οίκο, Μόνικα Λεβίνσκι. Δίνοντας έτσι απαντήσεις στο σεξουαλικό σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει ήδη από την αρχή του έτους.

«Ένα κοινό χαρακτηριστικό όλων είναι ότι όλοι έχουμε κάνει λάθη. Είναι αναπόφευκτο. Νιώστε άνετα με την Τέχνη του Λάθους», έγραψε η Λεβίνσκι σε άρθρο της στο περιοδικό «Vanity Fair» το 2023. «Καθώς περνούν τα χρόνια, το γούστο κάποιου για τους συντρόφους του γίνεται καλύτερο» συμπλήρωσε η ίδια στο άρθρο.

Οι περισσότεροι περίμεναν ότι η σύζυγος του Μπιλ Κλίντον, Χίλαρι, θα του ζητούσε διαζύγιο μετά τη παραδοχή του για τη σχέση με τη Μόνικα Λεβίνσκι. Ωστόσο εκείνη στάθηκε από την αρχή στο πλευρό του. Κατά καιρούς έχει απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την επιλογή της αυτή.

Σήμερα στα 50 της χρόνια, προτρέπει όλες τις γυναίκες να ψηφίζουν, υπενθυμίζοντας ότι αυτή είναι η δύναμή τους. Η Μόνικα Λεβίνσκι πρωταγωνιστεί στην καμπάνια του brand «Reformation» ποζάροντας στον φακό της Zoey Grossman.

Η πρώην ασκούμενη του Λευκού Οίκου αποκάλυψε τι την κινητοποίησε να γίνει το πρόσωπο της καμπάνιας του brand «Reformation» για τα ρούχα εργασίας «You’ve Got The Power», στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα σε όλες τις γυναίκες στις ΗΠΑ: Να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές.

Παραδίδοντας το ισχυρό μήνυμά της, είπε ότι παρακινήθηκε να μην επιτρέψει την «απογοήτευση των ψηφοφόρων» και την «απάθεια» να εμποδίσουν την προσέλευσή τους στις κάλπες.

Η Λόρεν Κόαν, επικεφαλής του δημιουργικού γραφείου τoυ brand «Reformation» θεώρησε πως η Μόνικα Λεβίνσκι θα ήταν το τέλειο πρόσωπο για την καμπάνια του brand με επίκεντρο την ψήφο «You’ve Got The Power» (έχεις την δύναμη).

«Δεν ξέρω εάν αυτό θα ακουστεί τετριμμένο, αλλά νομίζω ότι ένας τρόπος με τον οποίο οι γυναίκες μπορούν να νιώσουν πιο δυνατές είναι να αναγνωρίσουν τα σημεία στα οποία μπορεί να χρειάζονται περισσότερη βοήθεια και να ζητήσουν αυτή τη βοήθεια» είπε η Μόνικα Λεβίνσκι.

Μετά το σκάνδαλο που συγκλόνισε τις ΗΠΑ, η Μόνικα Λεβίνσκι έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο. Η ίδια τα έχει αφήσει όλα πίσω της λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η συνήθεια να κατηγορούμε τις γυναίκες έχει μειωθεί, ευτυχώς, με την πάροδο του χρόνου. Το σκάνδαλο Λεβίνσκι ή η Υπόθεση Λεβίνσκι του 1998 έχει γίνει σήμερα το Σκάνδαλο Κλίντον ή η Παραπομπή Κλίντον».

SHARE