Το μοντέλο και ηθοποιός Τζόρτζια Μίκαμ/Φωτογραφία: Instagram/georgiameacham
Το μοντέλο και ηθοποιός Τζόρτζια Μίκαμ
11|05|2024 09:30
SHARE
ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΙΚΑΜ

Mοντέλο της Vogue και ηθοποιός του «Wonder Woman 1984» έχασε την ακοή της -«Η αναπηρία δεν έχει συγκεκριμένη εμφάνιση»


Η 30χρονη Τζόρτζια Μίκαμ έχει εργαστεί ως μοντέλο στη Vogue αλλά και ως ηθοποιός στο πλευρό της Γκαλ Γκαντότ στην ταινία «Wonder Woman», ωστόσο, μέχρι πρόσφατα, έκρυβε ένα μεγάλο μυστικό. Είναι «μέτρια» κωφή.

Όπως αποκαλύπτει τώρα, έμαθε να διαβάζει τα χείλη προκειμένου να ακολουθεί τις οδηγίες των φωτογράφων και των σκηνοθετών. « Το να κρύβω την αναπηρία μου ήταν ένα από τα πιο εξαντλητικά πράγματα που έχω κάνει ποτέ - αλλά είμαι τόσο ενθουσιασμένη που θα ξεκινήσω τη νέα μου ζωή» αποκάλυψε το μοντέλο και ηθοποιός στην South West News Service την Τετάρτη.

Μια ζωή φορούσε ακουστικά βαρηκοΐας

Η Μίκαμ, προκειμένου να ακούει τους γύρω της, βασιζόταν σε ακουστικά βαρηκοΐας και στα δύο αυτιά της από την ηλικία των 17 μηνών. Μεγαλώνοντας, φορούσε καθημερινά στο σχολείο ροζ γυαλιστερά ακουστικά βαρηκοΐας και δεν είχε ποτέ την παρόρμηση να κρύψει την αναπηρία της.

«Όταν πήγαινα στο σχολείο, είχα μεγάλη αυτοπεποίθηση» λέει. «Ποτέ δεν δέχτηκα εκφοβισμό για την κώφωσή μου». Ωστόσο, καθώς μεγάλωνε, οι ανασφάλειες άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια.

Δεν μιλούσε ποτέ για την κώφωσή της

Όταν η Μίκαμ φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου, έκρυψε τα ακουστικά της βοηθήματα έχοντας πάντα κάτω τα μαλλιά της και αποφεύγοντας θέματα που αφορούσαν την αναπηρία. «Μισούσα τη σκέψη να αναφέρω την κώφωσή μου», είπε. «Δεν ήξερα πώς να το συζητήσω με νέους ανθρώπους».

Πίστευε ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγει τη δυσφορία ήταν να αποστασιοποιηθεί από την αναπηρία της. «Ένιωθα ότι είχα αποσυνδέσει τον εαυτό μου από το ότι είμαι κωφή», παραδέχτηκε το μοντέλο και ηθοποιός.

Η ζωή του μοντέλου με κώφωση

Οι ανασφάλειές της την ακολούθησαν στην ενήλικη ζωή της και η Μίκαμ σταμάτησε να φοράει τα ακουστικά της σε κάστινγκ όταν μπήκε στη βιομηχανία του μόντελινγκ στα 18 της.

«Το μόντελινγκ έγινε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου, ήθελα να επαναπροσδιορίσω τον εαυτό μου», μοιράστηκε. «Σκέφτηκα ότι το να κρύψω τα ακουστικά μου θα με έκανε πιο επιτυχημένο μοντέλο».

Έχει συνεργαστεί με brands και διασημότητες όπως η Stella McCartney, η Karen Millen, η Ted Baker και οι One Direction.

Διάβαζε τα χείλη των άλλων στα γυρίσματα ταινιών

Καθώς η καριέρα της συνέχισε να ανθίζει, βρήκε τρόπους να προσαρμοστεί χωρίς τα ακουστικά της, αν και ήταν μια πρόκληση. «Στα γυρίσματα, έβγαζα γρήγορα τα ακουστικά μου και τα έβαζα στην τσάντα μου», αποκάλυψε. «Τα μισούσα απόλυτα». «Και ήμουν σε πλήρη άρνηση, πραγματικά. Έπρεπε να μαντεύω συνεχώς τι έλεγαν στα γυρίσματα».

Η Μίκαμ στη συνέχεια, στράφηκε στην υποκριτική και έκλεισε ρόλους τόσο στο «Bridget Jones' Baby» όσο και στο «Wonder Woman 1984». Για να κάνει σωστά τη δουλειά της, διάβαζε τα λόγια των άλλων παρακολουθώντας τα χείλη τους - κάτι που την εξαντλούσε.

«Ήταν απίστευτα ψυχικά εξαντλητικό, να παρακολουθώ τους άλλους στο στόμα διαρκώς», θυμάται. «Δούλευα μέχρι τελικής πτώσης, προσπαθώντας να κρύψω αυτό το μυστικό μου».

Γιατί το μοντέλο και ηθοποιός αποφάσισε τώρα να μιλήσει

Τώρα, όμως, μετά από χρόνια που έκρυβε τον πραγματικό της εαυτό, η Μίκαμ λέει ότι είναι έτοιμη να αποδεχτεί την κώφωσή της. «Ο κόσμος πιθανώς με κοιτάζει και σκέφτεται “ψηλό ξανθό μοντέλο που δεν έχει καμία δυσκολία”, αλλά θέλω να δείξω στον κόσμο ότι η αναπηρία δεν έχει μια συγκεκριμένη εμφάνιση», είπε.

Η Μίκαμ εγγράφηκε σε θεραπεία πέρυσι και σχεδιάζει να ξεκινήσει μαθήματα Βρετανικής Νοηματικής Γλώσσας (BSL) αυτόν τον μήνα. «Αισθάνομαι πραγματικά αποφασισμένη να χρησιμοποιήσω αυτή τη θέση για να μιλήσω για την εκπροσώπηση των κωφών στους κλάδους μου», υποστήριξε.

Παρόλο που το μοντέλο δεν έχει κλείσει καμία φωτογράφιση από τότε που αποκάλυψε την αναπηρία της, σκοπεύει να επικεντρωθεί στην υπεράσπιση των ατόμων με αναπηρία στον κλάδο της.

«Πρέπει να υπάρχει αυτή η προσβασιμότητα στο πλατό. Θα μου άρεσε ένα επιπλέον άτομο μαζί μου για να κρατάει σημειώσεις σχετικά με τις υποδείξεις και τις οδηγίες μου», δήλωσε.

Κλείνοντας λέει ότι αισθάνεται ανακούφιση που μπορεί πλέον να μοιραστεί την αλήθεια της. «Είμαι τόσο περήφανη που παρουσιάζομαι ξανά ως μοντέλο με ακουστικά βαρηκοΐας. Νιώθω τόσο ενθουσιασμένη που ξεκινάω αυτό το νέο κεφάλαιο ως κάποια που αγκαλιάζει την αναπηρία μου».

SHARE