Νάνα Μούσχουρη τραγουδά
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
22|12|2020 10:11
SHARE
ΣΠΑΝΙΑ ΦΩΤΟ

Νάνα Μούσχουρη, Μάνος Χατζιδάκις, Δημήτρης Παπαμιχαήλ και Γιώργος Μούτσιος σε ένα σπάνιο κλικ του 1961


Ένα σπάνιο κλικ του Κλεισθένη μας ταξίδεψε στα μακρινά 60s.

Ο Κλεισθένης ανήκει στους φωτογράφους που αποτύπωσαν με τον φακό τους την καλλιτεχνική ιστορία της Ελλάδας στα καλύτερά της. Στον φακό του έχουν βρεθεί τα διασημότερα ονόματα του εγχώριου σινεμά, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Μάρω Κοντού, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ και πολλοί ακόμα. Μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του Κλεισθένη στο Instagram δημοσιεύονται σπάνια κλικ, τα οποία μας ταξιδεύουν στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου.

Στην πιο πρόσφατη ανάρτησή του, βλέπουμε τέσσερις από τους σπουδαιότερους Έλληνες καλλιτέχνες, τα ονόματα των οποίων έχουν μείνει ανεξίτηλα στην καλλιτεχνική ιστορία. Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Νάνα Μούσχουρη, Μάνος Χατζιδάκις και Γιώργος Μούτσιος σε ένα σπάνιο κάδρο του 1961, την περίοδο που το «Ποτέ την Κυριακή» ακουγόταν σε κάθε μεριά του κόσμου.

«Ο Κλεισθένης αποτυπώνει φωτογραφικά την μεγάλη συναυλία που διοργανώνει ο Μάνος Χατζιδάκις στις 3 Μαΐου του 1961 στο θέατρο "Ορφέας" με αφορμή το βραβείο Όσκαρ καλύτερης μουσικής που λαμβάνει για "Τα παιδιά του Πειραιά" στην ταινία "Ποτέ την Κυριακή". Παρουσιαστής της λαμπερής βραδιάς ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ (δεξιά) και ερμηνευτές η Νάνα Μούσχουρη και ο ηθοποιός Γιώργος Μούτσιος (αριστερά)» διαβάζουμε στη λεζάντα της φωτογραφίας.

Δείτε παρακάτω τη σπάνια φωτογραφία που ενθουσίασε τους φανατικούς οπαδούς και τους νοσταλγούς του ελληνικού σινεμά.

SHARE