Το διάσημο μοντέλο από το Ισραήλ Μπαρ Ραφαέλι/Φωτογραφία: Instagram/barrafaeli
Το διάσημο μοντέλο από το Ισραήλ Μπαρ Ραφαέλι
26|04|2024 10:37
SHARE
ΚΟΝΤΡΑ

«Δεν έμαθες από το λάθος της αδερφής σου;»: Η Μπαρ Ραφαέλι κατακεραυνώνει την Μπέλα Χαντίντ


Το διάσημο μοντέλο από το Ισραήλ Μπαρ Ραφαέλι κατηγόρησε το επίσης μοντέλο Μπέλα Χαντίντ ότι διαδίδει ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τον πόλεμο στο Ισραήλ.

H ανάρτηση της Μπέλα Χαντίντ που εξόργισε την Μπαρ Ραφαέλι

Η 27χρονη Μπέλα Χαντίντ ανάρτησε τη Δευτέρα στο λογαριασμό της στο Instagram μια φωτογραφία με παλαιστινιακά παιδιά, γράφοντας στη λεζάντα: «Η Γάζα στο μυαλό μου» - μια αναφορά στη συνεχιζόμενη κατάσταση στο παλαιστινιακό έδαφος που δέχεται επί του παρόντος επιθέσεις από το Ισραήλ.

Ωστόσο, το στιγμιότυπο ήταν από τον προσφυγικό καταυλισμό Γιαρμούκ στη Συρία και προερχόταν από ένα ντοκιμαντέρ του 2021 που σκηνοθέτησε ο Μπασάρ αλ Άσαντ κατά τη διάρκεια του συριακού εμφυλίου πολέμου.

Έβαλε σημείωση ακόμη και το Instagram στην ανάρτηση της Μπέλα Χαντίντ

Οι χρήστες έσπευσαν να επισημάνουν πως η εικόνα ήταν από τη Συρία, με το Instagram να προσθέτει μια σημείωση στην οποία ανέφερε πως από την ανάρτηση λείπει σημαντικό πλαίσιο και θα μπορούσε να παραπλανήσει τον κόσμο. Η σημείωση παραπέμπει σε μια ιστοσελίδα που εξηγεί ότι οι εικόνες είναι από έναν καταυλισμό προσφύγων στη Συρία και δείχνουν τα θύματα του καθεστώτος του Άσαντ, όχι του Ισραήλ.

Η Μπαρ Ραφαέλι την λέει στην Μπέλα Χαντίντ

Χθες, λοιπόν, ήταν η σειρά της Μπαρ Ραφαέλι να την «πει» στην Μπέλα Χαντίντ. Μοιράστηκε ένα στιγμιότυπο της ανάρτησης της συναδέρφου της με μια κόκκινη σφραγίδα «fake news» από πάνω.

Το Insta story της Μπαρ Ραφαέλι
Το Insta story της Μπαρ Ραφαέλι

«Δεν έμαθες από το λάθος της αδερφής σου;» έγραψε, πιθανότατα αναφερόμενη στη γκάφα της Τζίτζι Χαντίντ, η οποία ισχυρίστηκε ότι το Ισραήλ είναι η «μόνη χώρα στον κόσμο που κρατάει παιδιά ως αιχμαλώτους πολέμου».

Τι είχε συμβεί με την Τζίτζι Χαντίντ - Αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη το μοντέλο

Η ανάρτηση της Τζίτζι κατηγορούσε το Ισραήλ για «απαγωγές, βιασμούς, εξευτελισμούς, βασανιστήρια, δολοφονίες Παλαιστινίων», και μετά την κατακραυγή, έσπευσε να ζητήσει συγνώμη για το «λάθος» της, το οποίο, όπως είπε, ήταν απρόσεκτο.

H ανάρτηση της Τζίτζι Χαντίντ για την οποία αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη
H ανάρτηση της Τζίτζι Χαντίντ για την οποία αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη

«Το να παίρνεις αθώους ανθρώπους ως ομήρους δεν είναι ok» έγραψε τότε η Τζίτζι Χαντίντ, προσθέτοντας: «Το να πληγώνεις κάποιος επειδή είναι Εβραίος δεν είναι ok».

Εκείνη την εποχή, η Μπαρ Ραφαέλι «επιτέθηκε» και στην Τζίτζι Χαντίντ. Μοιράστηκε ένα βίντεο με έναν εκπρόσωπο των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων να μιλάει για το αμυντικό σύστημα του Ισραήλ και τη συνεχιζόμενη σύγκρουση με τη Χαμάς.
«Νομίζω ότι υπάρχουν πολλά για να θυμώσει κανείς, αλλά νομίζω ότι η οργή του κόσμου πρέπει να στραφεί στη Χαμάς (για την επίθεσή της στο Ισραήλ)», δήλωσε ο εκπρόσωπος στο βίντεο που μοιράστηκε τότε η Ρεφαέλι. «Επειδή το Ισραήλ δεν ξεκίνησε αυτόν τον πόλεμο. Δεν θέλαμε αυτόν τον πόλεμο».

«Ο πόλεμός μας είναι εναντίον της Χαμάς», συνέχισε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας: «Δεν είναι εναντίον των Παλαιστινίων». Το βίντεο τελειώνει με τον εκπρόσωπο να παροτρύνει τον κόσμο να κάνει την έρευνά του και «να είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας».
«Νομίζω ότι σε σένα μιλάει», έγραψε η Μπαρ Ραφαέλι μαζί με το βίντεο, κάνοντας tag την Τζίτζι Χαντίντ.

SHARE