Μπέλα Χαντίντ
Φωτογραφία: Instagram/@bellahadid
ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Η Μπέλα Χαντίντ σπάει την glossy βιτρίνα του Instagram με ένα ποστ για την κατάθλιψη


Οι celebrities και οι stars ενσαρκώνουν, συχνά άθελά τους, τα μη ρεαλιστικά πρότυπα ζωής, ομορφιάς και επιτυχίας που κάνουν την απόσταση από την καθημερινότητα των «κοινών θνητών» να μοιάζει αγεφύρωτη.

Στη σύγχρονη εποχή, η λάμψη του red carpet και των editorials των περιοδικών έχει μεταφερθεί στο Instagram -τέλεια σπίτια, ταξίδια σε όλο τον κόσμο, υγιεινά smoothies, γυμνασμένα σώματα, υπέροχα μαλλιά και λαμπερά χαμόγελα που δεν ανήκουν πλέον μόνο στους διάσημους, αλλά και στους ανθρώπους της «διπλανής πόρτας» που αυτοσκηνοθετούνται με τον ίδιο τρόπο.

Ο κοινός παρονομαστής, ωστόσο είναι ένας: η αμείλικτη τελειότητα, η χαρά και η ευτυχία.

Υπάρχει βέβαια μια φυσικότητα πίσω από αυτό -απαθανατίζουμε τον εαυτό μας όταν είμαστε καλοντυμένοι και χαρούμενοι, ακόμη και πριν την εποχή των social media. Φανταστείτε, στην αναλογική εποχή, να σπεύδατε να αρπάξετε την φωτογραφική μηχανή ενώ χαλαρώνατε στον καναπέ με τις πυτζάμες σας.

Μπέλα Χαντίντ

Εντούτοις, όταν η κυρίαρχη εικόνα, σχεδόν αποκλειστικά, είναι η τελειότητα, δεν υπάρχει -ψηφιακά- χώρος για την λιγότερο λαμπερή πλευρά των πραγμάτων.

Γι΄ αυτό, η ανάρτηση της Μπέλα Χαντίντ κάνει αυτές τις μέρες το γύρο του διαδικτύου. Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο σέξι red carpet look της, αλλά για μια σειρά από φωτογραφίες που τη δείχνουν να κλαίει στο κρεβάτι της.

Η 25χρονη Χαντίντ έχει μιλήσει ανοιχτά στο παρελθόν για την σοβαρή κατάθλιψη και τις κρίσεις άγχους που αντιμετωπίζει ήδη από την εφηβεία της, και όπως έγραψε αυτή τη φορά «η κατάθλιψη δεν ακολουθεί γραμμική πορεία, αλλά είναι ένα rollercoaster».

Μπέλα Χαντίντ

Αυτή τη φορά, αφορμή για την ανάρτησή της στάθηκε ένα βίντεο της κόρης του Γουίλ Σμιθ, Γουίλοου, στο οποίο μιλά για την ανασφάλεια και το άγχος. «Οι άνθρωποι ξεχνούν ότι, βασικά, όλοι αισθανόμαστε το ίδιο πράγμα: μπερδεμένοι, χαμένοι, όχι ακριβώς σίγουροι για το τι κάνουμε εδώ», λέει μεταξύ άλλων.

«Αυτό ακριβώς είναι η καθημερινότητά μου, εδώ και μερικά χρόνια», έγραψε σαν απάντηση η Χαντίντ.

«Τα social media δεν είναι αληθινά. Προς οποιονδήποτε παλεύει, σας παρακαλώ να θυμάστε το εξής. Μερικές φορές το μόνο που έχεις ανάγκη να ακούσεις είναι ότι δεν είσαι μόνος. Λοιπόν, από μένα προς εσάς, δεν είστε μόνοι. Σας αγαπώ, σας βλέπω, σας ακούω. Η αυτοβοήθεια και η ψυχική νόσος δεν ακολουθεί γραμμική πορεία και είναι σαν ένα rollercoaster με εμπόδια, με τα πάνω του και τα κάτω του», παραδέχεται, συνεχίζοντας, ωστόσο, με μια νότα αισιοδοξίας.

Μπέλα Χαντίντ

«Υπάρχει πάντα φως στην άκρη του τούνελ και το rollercoaster πάντα φτάνει σε ένα οριστικό τέρμα. Έχω περάσει αρκετές κρίσεις και burn-outs για να γνωρίζω το εξής -αν δουλεύεις με τον εαυτό σου, περνάς χρόνο μόνος σου για να καταλάβεις τα τραύματά σου, τις προκλήσεις, τις χαρές και τις συνήθειές σου, θα μπορείς πάντα να καταλάβεις καλύτερα τον πόνο σου και πώς να τον διαχειρίζεσαι. Το οποίο είναι και το μόνο που πρέπει να επιδιώκεις».

Στο τέλος, η Χαντίντ βάζει την πρόθεσή της στο ρεαλιστικό της πλαίσιο. «Δεν ξέρω γιατί, αλλά μου φαίνεται όλο και πιο δύσκολο να μην μοιράζομαι την αλήθεια μου εδώ. Σας ευχαριστώ που με βλέπετε και που με ακούτε. Σας αγαπώ».

Η Μπέλα Χαντίντ, που έχει συμβάλει και στο παρελθόν στην ορατότητα της ψυχικής νόσου, είχε δηλώσει τον Ιανουάριο ότι θα κάνει ένα διάλειμμα από τα social media προκειμένου να προστατέψει την ψυχική υγεία της.

Μάλιστα, στη διάρκεια της χρονιάς, συμμετείχε στο λανσάρισμα ενός ποτού χωρίς αλκοόλ, που περιέχει ουσίες που μειώνουν το στρες και ενισχύουν την καλή διάθεση.

Δείτε την ανάρτησή της.

SHARE