Essence
Φωτογραφία: Essence
Μπιγιονσέ μητέρα φωτογράφιση
Φωτογραφία: Instagram@essence
MOTHER AND DAUGHTER

Η Μπιγιονσέ και η μητέρα της σε μια εντυπωσιακή φωτογράφιση όπου τα μαλλιά είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές


Η Μπιγιονσέ φωτογραφίζεται με τη μητέρα της, Τίνα Νόουλς, για το νέο τεύχος του περιοδικού Essence, με αφορμή το λανσάρισμα του νέο της brand Cécred, με προϊόντα για περιποίηση μαλλιών.

Εμπνευσμένη από τη δουλειά της μητέρας της ως κομμώτρια, την οποία παρακολουθούσε να κουρεύει και να περιποιείται τα μαλλιά των πελατισσών της ενώ έπαιζε με τις κούκλες της, η Μπιγιονσέ αποφάσισε να λανσάρει ένα brand με προϊόντα για περιποίηση μαλλιών, το οποίο απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες.

Με αφορμή λοιπόν την επίσημη κυκλοφορία του brand Cécred, η Μπιγιονσέ φωτογραφήθηκε με τη μητέρα της για το νέο τεύχος του περιοδικού Essence και μίλησε για την ιδιαίτερη σχέση της με τα μαλλιά και την απόφασή της να κάνει ένα νέο επαγγελματικό βήμα στον χώρο του haircare.

«Έχω πολλές όμορφες αναμνήσεις συνδεδεμένες με τα μαλλιά μου. Η σχέση που έχουμε με τα μαλλιά μας είναι ένα τόσο βαθιά προσωπικό ταξίδι. Από την παιδική μου ηλικία που πέρασα στο κομμωτήριο της μητέρας μου μέχρι τον πατέρα μου που εφάρμοζε λάδι στο τριχωτό της κεφαλής μου για να θεραπεύσει την ψωρίαση μου- αυτές οι στιγμές ήταν ιερές για μένα» τόνισε η τραγουδίστρια.

Η ίδια πρόσθεσε: «Οι συζητήσεις και οι αντιπαραθέσεις στα κομμωτήρια και τα κουρεία δημιουργούν μια αίσθηση κοινότητας για τους ανθρώπους που τα αναζητούν ως καταφύγιο από την καθημερινότητά τους. Γι' αυτούς είναι ένα μέρος για να νιώσουν όμορφα και να ξεσπάσουν, να γελάσουν, να μοιραστούν μυστικά και να μεταδώσουν τη σοφία τους. Είναι το πιο σταθερό ραντεβού με την κοινότητά μας. Είναι τόσο σημαντικό ότι είναι ένα καταφύγιο».

Η Μπιγιονσέ φωτογραφίζεται με τη μητέρα της για το νέο τεύχος του περιοδικού Essence

Όσον αφορά στην έμπνευση πίσω από το όνομα, η Μπιγιονσέ εξηγεί: «Νομίζω ότι αυτή η σύνδεση της κοινότητας, της μητέρας και του παιδιού, του πατέρα και του παιδιού, και ο σεβασμός - και το να επιτρέπετε στον εαυτό σας να σας φροντίζουν, ειδικά για τις μαύρες γυναίκες, που πάντα φροντίζουν όλους τους άλλους - είναι όλα ιερά. Έτσι πήρα το τέλος του ονόματός μου, Cé, και το έκανα την αρχή της λέξης sacred (σ.σ. που στα αγγλικά σημαίνει «ιερό») για να δημιουργήσω το Cécred. Από το κομμωτήριο της μητέρας μου, τις καθημερινές τελετουργίες με τον πατέρα μου και την πολυετή εμπειρία της προετοιμασίας μιας σειράς περιποίησης μαλλιών, το ταξίδι ήταν ακριβώς αυτό: Cécred».

Η Μπιγιονσέ αναφέρθηκε και στις αναμνήσεις που έχει από τη μητέρα της να δουλεύει ως κομμώτρια, στην αρχή στο σπίτι και ύστερα στο δικό της hair salon. «Έχω πολύ έντονες αναμνήσεις από τη μητέρα μου που εργαζόταν ως κομμώτρια στο σπίτι μας. Έχτισε ένα μικρό κομμωτήριο στο πίσω μέρος του σπιτιού μας και θυμάμαι να τη βλέπω φευγαλέα ενώ έβλεπα κινούμενα σχέδια ή έπαιζα με τις κούκλες και τα παιχνίδια μου. Αυτές οι στιγμές είναι χαραγμένες σε κάθε γωνιά των παιδικών μου αναμνήσεων. Την έβλεπα να λούζει και να κουρεύει τα μαλλιά, να μεταμορφώνει τις γυναίκες, αφήνοντάς τις να αισθάνονται πραγματικά καλά. Κοιτάζοντας πίσω, ήταν κάτι περισσότερο από ένα απλό ραντεβού για κούρεμα -ήταν θεραπεία. Δούλευα στο κομμωτήριό της, σκούπιζα τα πατώματα και βοηθούσα όπου μπορούσα. Συνήθιζα να κρυφακούω και να παρακολουθώ τις συζητήσεις τους με προσοχή. Ήταν ένας ιερός χώρος για αυτές τις γυναίκες. Ήταν τόσο καλή και τόσο ταλαντούχα που τελικά έπρεπε να βρει άλλον χώρο γιατί δεν χωρούσαν οι πελάτισσες στο σπίτι. Τότε ήταν που άνοιξε το πρώτο της κομμωτήριο, το Headliners. Θυμάμαι τα πρώτα σκίτσα και τη μαμά μου να με προσκαλεί να συμμετέχω στη διαδικασία σχεδιασμού, παρόλο που ήμουν μικρή. Αλλά αυτή είναι η μητέρα μου. Η οικογένειά μας είχε πάντα το πνεύμα της συνεργασίας».

19 Feb 2024