Γυναίκα με κινητό
Φωτογραφία: Unsplash/kev-costello
ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

Ο μυστικός κώδικας που χρησιμοποιούν χρήστες του TikTok για να δηλώσουν ότι πάσχουν από κατάθλιψη και έχουν τάσεις αυτοκτονίας


Οι χρήστες του TikTok έχουν βρει ένα μυστικό κώδικα, τον οποίο χρησιμοποιούν στα βίντεό τους, για να δηλώσουν ότι παλεύουν με την κατάθλιψη και σκέφτονται ακόμη και την αυτοκτονία.

Η Generation Z, όπου ανήκουν οι περισσότεροι TikTokers, φαίνεται πώς έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα ψυχικής υγείας ενώ πολλοί έχουν αυτοκτονικές τάσεις.

Απλές φράσεις όπως το «έφαγα ζυμαρικά απόψε» ή το «τελείωσα το σαμπουάν και το κοντίσιονερ την ίδια στιγμή», αποτελούν μια κραυγή για βοήθεια από νεαρούς ενήλικες ή εφήβους.

Σύμφωνα με χρήστη του Reddit, αυτές οι φράσεις προέρχονται από το ποίημα της Hannah Dains, «Don't Kill Yourself Today», όπου παραθέτει μια λίστα με τους λόγους που κάποιος με τάσεις αυτοκτονίας πρέπει να επιλέξει να παραμείνει ζωντανός.

«Μην αυτοκτονήσεις μέχρι να τελειώσει το σαμπουάν και το κοντίσιονερ σου την ίδια στιγμή, μην αυτοκτονήσεις μέχρι να πεις σε κάποιον την αγαπημένη σου συνταγή ζυμαρικών», είναι κάποιες από τις φράσεις του ποιήματος.

@gabbyx16

Sorry if you understand this... ##shampooandconditioner ##pastarecipe ##drwho ##mentalhealth ##meantallyunstable ##relatable ##fyp ##foryoupage ##foryou

♬ Trying My Best - Anson Seabra

Οι χρήστες του TikTok λοιπόν που έχουν απεγνωσμένα ανάγκη από υποστήριξη, χρησιμοποιούν αυτούς τους κώδικες στα βίντεό τους, είτε ως caption είτε ως hashtag.

Σε κάποια βίντεο, βάζουν μάλιστα και την ανάλογη μουσική ενώ φαίνεται στο πρόσωπό τους πώς νιώθουν.

@its.me.girly

welp it’s been fun ig ##shampooandconditioner

♬ before u go - _.couple_._goals._

Αυτό που θέλουν στην ουσία είναι μια κουβέντα παρηγοριάς αλλά και λόγους για να ζήσουν.

Τα βίντεο με τα hashtag έχουν γίνει viral με χιλιάδες προβολές και σχόλια και ευελπιστούν να βοηθήσουν όπως μπορούν την ψυχική υγεία των ανθρώπων.

@dramaqueennicole

we can be a little broken together :) ##fyp ##foryoupage ##lmaoatmyself ##trend ##ilikethatyourbrokenlikeme ##shampooandconditioner ##iwtkmsbidwmfaftbs

♬ original sound - favsoundds

Η αυτοκτονία είναι η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου στα άτομα που ανήκουν στην Gen Z σύμφωνα με τα Centers for Disease Control and Prevention.

@ava.kelleher

if you don’t understand this, be glad. please, put your hope & trust in Jesus. ##fyp ##shampooandconditioner ##bible ##jesus ##MakeSomeoneSmile

♬ original sound - reforgets
SHARE