Νάνσι Πελόζι
Νάνσι Πελόζι /Φωτογραφία: AP
ΝΑΝΣΙ ΠΕΛΟΖΙ

Impeachment Dress: Η Νάνσι Πελόζι φόρεσε το ίδιο φόρεμα με την πρώτη παραπομπή του Τραμπ και έγινε viral


Ιστορική ημέρα η χθεσινή για τις ΗΠΑ, καθώς ο Τραμπ γίνεται ο πρώτος πρόεδρος που για δεύτερη φορά στην 4ετη θητεία του παραπέμπεται σε δίκη.

Με 232 ψήφους υπέρ, 197 κατά και 4 «παρών», ο Ντόναλντ Τραμπ παραπέμπεται σε δίκη, με την κατηγορία της υποκίνησης σε εξέγερση, με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια στο Καπιτώλιο.

Η παραπομπή του Τραμπ σε δίκη στην Γερουσία ήταν δεδομένο πως θα ψηφιστεί στην Βουλή των Αντιπροσώπων από την στιγμή που οι Δημοκρατικοί έχουν την πλειοψηφία. Ωστόσο και πολλοί Ρεπουμπλικανοί τάχθηκαν υπέρ της παραπομπής του.

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι βρέθηκε εκεί για δεύτερη φορά, με σκοπό να παραπέμψει τον απερχόμενο πρόεδρο Τραμπ.

Μάλιστα, η 80χρονη γυναίκα εμφανίστηκε φορώντας το ίδιο φόρεμα που είχε επιλέξει και για την πρώτη παραπομπή του Τραμπ.

Η πρώτη εμφάνιση τον Δεκέμβριο 2019:

Νάνσι Πελόζι
Φωτογραφία: AP

Ένα high collar μαύρο φόρεμα, με ιδιαίτερο neckline. Οι χρήστες των social media το είχαν χαρακτηρίσει τότε «το καλύτερο ντύσιμο για κηδεία» και το είχαν παρομοιάσει με πανοπλία.

Από ό,τι φαίνεται, αποδείχτηκε τυχερό την πρώτη φορά έτσι η Πελόζι αποφάσισε να το ξαναφορέσει κάνοντας statement.

Τον Δεκέμβριο του 2019, μάλιστα, το είχε συνδυάσει με μια καρφίτσα που έγινε σύμβολο, ενώ τώρα επέλεξε απλώς ένα χρυσό κολιέ.

Η χθεσινή εμφάνιση:

Νάνσι Πελόζι
Φωτογραφία: AP

Τα social media πήραν φωτιά αποκαλώντας το φόρεμα της Πελόζι «Impeachment Dress» και κάνοντάς το viral.

Η Πελόζι είχε ταχθεί κατά του Τραμπ από την αρχή χαρακτηρίζοντάς τον «κίνδυνο για το έθνος» και έκανε ό,τι μπορούσε για να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη.

Είναι μια από τις πολλές γυναίκες πολιτικούς που χρησιμοποιεί το ντύσιμο και τη μόδα για να κάνει κάποια δήλωση με βαρύτητα και σημασία.

Νάνσι Πελόζι
Φωτογραφία: AP
SHARE