γυναίκα με νεκρό πελαργό
Φωτογραφία: ANIMA
08|08|2021 14:25
SHARE
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Δεκάδες νεκροί πελαργοί στην Αττική τις τελευταίες ώρες -Η ανάρτηση της ANIMA


Τα κατσικάκια, τα σκυλιά και τα γαϊδουράκια δεν είναι τα μόνα ζώα που κινδύνευσαν, κινδυνεύουν ή κάηκαν αυτές τις μέρες.

Πολλά καταφύγια ζώων εκκενώθηκαν εγκαίρως και έτσι διασώθηκαν όλα τα φιλοξενούμενα ζώα, όμως δεν ισχύει το ίδιο για τα αδέσποτα ή την άγρια ζωή των δασών.

Όπως γνωστοποιεί σε ανάρτησή της η ΑΝΙΜΑ, ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής, το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν δεκάδες νεκροί πελαργοί σε περιοχές των Βορείων Προαστείων.

Σύμφωνα με την ανάρτηση, τα πτηνά ζαλίζονται και αποπροσανατολίζονται από τους πυκνούς καπνούς και τα ελικόπτερα, με αποτέλεσμα να προσκρούουν σε ηλεκτροφόρα καλώδια.

«Κρίμα τα καημένα τα πελαργάκια! Δεκάδες νεκρά από χτες μέχρι σήμερα, όλα από πρόσκρουση σε ηλεκτροφόρα καλώδια ή σε πυλώνες διανομής μέσης τάσης. Τα περισσότερα σε Βριλήσσια, Ανθούσα, Γέρακα, Χαλάνδρι. Συνήθως δεν σταθμεύουν εκεί, πάνε κατ' ευθείαν στην παράκτια ζώνη της Αττικής, από Λαύριο μέχρι και Βάρκιζα -Βουλιαγμένη. Αλλά το χάος με τη φωτιά, τους καπνούς, τα ελικόπτερα και τα πυροσβεστικά αεροπλάνα τα αποπροσανατόλισε και τους προκάλεσε πανικό. Ποτέ δεν είχαμε τόσα θύματα καλωδίων μέσα στην Αθήνα. Ευχόμαστε σε όσα καταφέρουν να φτάσουν στο Αιγαίο, να συνεχίσουν απρόσκοπτα το ταξίδι για την Αφρική, που ούτως ή άλλως είναι πολύ επικίνδυνο».

Δείτε όλη την ανάρτηση της ANIMA.

SHARE