Ο Νίκος Κουλούσιας είναι Έλληνας σεφδιεθνούς φήμης που έχει μαγειρέψει για τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκοσμίου τζετ σετ.
Γεννήθηκε στη Γερμανία από γονείς μετανάστες, αλλά καταφύγιό του είναι το χωριό του στη Ναύπακτο.
Ο ίδιος μετρά πολλές διακρίσεις, αλλά ίσως να έχετε ακούσει ξανά το όνομά του ως τον Έλληνα σεφ που βρέθηκε στο Μπάκιγχαμ. Ο Νίκος Κουλούσιας ήταν μέλος της ομάδας των σεφ που μαγείρεψαν για τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ, στον βασιλικό γάμο τους, που άφησε εποχή.
Τα τελευταία δύο χρόνια ζει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο νησί της Λέρου.
Θέλει να εκδώσει συνταγές στη μέθοδο Μπράιγ, ώστε να μπορούν να τις διαβάσουν άνθρωποι με προβλήματα όρασης.
Ο ίδιος μίλησε στο BOVARY για τη ζωή και την καριέρα του...
Πού γεννηθήκατε και μεγαλώσατε;
Γεννήθηκα στην Γερμανία το 1982. Οι γονείς μου μετανάστες, ο μπαμπάς από το Βόιο Κοζάνης και η μαμά από τη Ναύπακτο. Τις θεωρώ και τις δυο πατρίδες μου και τις επισκέπτομαι τακτικά. Τα πρώτα μου χρόνια τα πέρασα στο πατρικό της μητέρας μου, σε ένα χωριό έξω από την Ναύπακτο που είναι και το καταφύγιό μου και ξεκουράζομαι το καλοκαίρι, όταν βρίσκω τον χρόνο. Έπειτα, επέστρεψα πάλι στη Γερμανία, όπου τελείωσα το γερμανικό σχολείο, παράλληλα με το ελληνικό, και ακολούθησαν οι σπουδές μου στη μαγειρική.
Πώς αποφασίσετε να γίνετε σεφ;
Η μεγαλύτερη επιρροή μου ήταν η γιαγιά μου και μετέπειτα η μητέρα μου. Ήμουν απ' τους τυχερούς, διότι και η γιαγιά και η μαμά μαγείρευαν χρυσαφένια μεσογειακά φαγητά. Και σε συνδυασμό με τις αναμνήσεις μου ως παιδί, η γεύση που μου άφησαν ήταν αυτή που με οδήγησε στο να ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα.