Νίκος Κούρκουλος-Κάτια Δανδουλάκη
Νίκος Κούρκουλος-Κάτια Δανδουλάκη το 1998/Φωτογραφία: NDP photo agency
19|09|2021 10:38
SHARE
FLASHBACK

Νίκος Κούρκουλος και Κάτια Δανδουλάκη: Οταν έπαιζαν μαζί στο θέατρο, πριν από 43 χρόνια


H Kάτια Δανδουλάκη και ο Νίκος Κούρκουλος είχαν συνυπάρξει μαζί στο θεατρικό σανίδι για την παράσταση «Πρόσκληση στον Πύργο» του Zαν Ανουίγ.

Η παράσταση ανέβηκε την περίοδο 1978-1979 στο Θέατρο Κάππα με πρωταγωνιστές τους δύο σπουδαίους ηθοποιούς.

Στο προφίλ του συλλέκτη Δημήτρη Αιθωμιανάκη στο Instagram, ο οποίος έχει μια πλούσια συλλογή από παλιά περιοδικά από τη δεκαετία του ‘60 έως σήμερα, είδαμε ένα σπάνιο στιγμιότυπο με την Κάτια Δανδουλάκη και τον Νίκο Κούρκουλο να βρίσκονται πάνω στη σκηνή.

Η φωτογραφία είναι σκαναρισμένη από το περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση» και μας πηγαίνει 43 χρόνια πριν.

Δείτε εδώ:

Μια ακόμα φωτογραφία της Κάτιας Δανδουλάκη με τον Νίκο Κούρκουλο λίγο πριν την πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Πρόσκληση στον Πύργο» δημοσίευσε η Έλενα Μακρή Λυμπέρη στο προφίλ της στο Instagram.

Στη λεζάντα της ασπρόμαυρης φωτογραφίας αναφέρεται: «Quality: Ο Νίκος Κούρκουλος και η Κάτια Δανδουλάκη λίγο πριν την πρεμιέρα της “Πρόσκλησης στον Πύργο” του Zαν Ανουίγ. Το έργο με πρωταγωνιστές τους Νίκο Κούρκουλο και Κάτια Δανδουλάκη ανέβηκε σε σκηνοθεσία του Μίνωα Βολανάκη την σεζόν 1978-1979 στο Θέατρο Κάππα το θεατρικό «σπίτι» του ηθοποιού. Το κλασικό έργο του Ανούιγ είχε για τον Νίκο Κούρκουλο μια πρόκληση: έπρεπε να υποδυθεί δίδυμα αδέλφια. Αποσπάσματα από την παράσταση έχουν διασωθεί χάρη στη μαγνητοσκόπηση της από το «Παρασκήνιο» της κρατικής τηλεόρασης στα πλαίσια ενός αφιερώματος στο Νίκο Κούρκουλο».

Δείτε εδώ τη φωτογραφία:

Δείτε και βίντεο από την θεατρική παράσταση:

SHARE