Ο Νίκος Κούρκουλος στον Κατήφορο
Ο Νίκος Κούρκουλος στον Κατήφορο/Φωτογραφία: Imdb
ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ

Ο Νίκος Κούρκουλος κάνει μάθημα μπαλέτου -Η ασπρόμαυρη φωτό από το 1967


Μια σπάνια φωτογραφία του Νίκου Κούρκουλου μοιράστηκε στο Instagram η Έλενα Μακρή Λυμπέρη.

Η δημοσιογράφος, μέσω του blog της, Elena’s Diary, μοιράζεται συχνά σπάνιες φωτογραφίες και ιστορίες από τις ζωές μεγάλων Ελλήνων σταρ και όχι μόνο.

Αυτή τη φορά, μοιράστηκε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του Νίκου Κούρκουλου όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί.

Στο σπάνιο κλικ, ο μεγάλος Έλληνας ηθοποιός κάνει μαθήματα χορού για τις ανάγκες του ρόλου του στο «Illya Darling» στο Broadway το 1967.

«Δεν είναι πολλοί οι Έλληνες που έχουν διακριθεί στο αμερικανικό θέατρο, και ειδικά στο Broadway, εκεί όπου τρέμουν να διαβούν ακόμη και μεγάλα κινηματογραφικά είδωλα. Ο Νίκος Κούρκουλος είναι ένας από τους ελάχιστους έχοντας πρωταγωνιστήσει στη θεατρική μεταφορά του ”Ποτέ την Κυριακή”, το δίπλα στη Μελίνα Μερκούρη. Ο Ζιλ Ντασέν ήταν που τον ξεχώρισε και τον πρότεινε στους Αμερικανούς παραγωγούς. Η επιτυχία του έργου ήταν τεράστια και όταν ήρθε η ώρα για τις υποψηφιότητες των βραβείων Tony, των μεγαλύτερων θεατρικών βραβείων της Αμερικής, ο Κούρκουλος βρέθηκε υποψήφιος ως καλύτερος άνδρας ηθοποιός σε μιούζικαλ», γράφει χαρακτηριστικά στη λεζάντα.

Ο ψηλός, αρρενωπός, «σκληρός» του ελληνικού κινηματογράφου κάνει μαθήματα μπαλέτου φορώντας λευκό μπλουζάκι, μαύρη φόρμα και λευκά παπούτσια. Στη φωτογραφία κάνει πλιέ σε αίθουσα χορού με το πάντα γοητευτικό του πρόσωπο σοβαρό.

SHARE