Νίκος Πορτοκάλογλου Bovary
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μάλλιαρης
17|01|2021 16:43
SHARE
THROWBACK

«Εκδρομή στους Δελφούς το 1974» -Ο Νίκος Πορτοκάλογλου έφηβος σε ρετρό φωτογραφία με τους συμμαθητές του


Ο Νίκος Πορτοκάλογλου γεμίζει με μουσική τα απογεύματά μας μέσα από την εκπομπή Μουσικό Κουτί της Ερτ που συμπαρουσιάζει με τη Ρένα Μόρφη.

Μέσα από τις συναντήσεις εκλεκτών καλεσμένων, τις διασκευές και τις ενδιαφέρουσες ιστορίες δίνει μία σύγχρονη, ζεστή προσέγγιση στη μουσική που έχουμε αγαπήσει, κάνοντάς την ξανά επίκαιρη.

Ο σπουδαίος μουσικός διατηρεί το προσωπικό του προφίλ στο Instagram όπου αναρτά στιγμιότυπα από τις εκπομπές και άλλες συνεργασίες του, αλλά και πιο σπάνια ορισμένα στιγμιότυπα της προσωπικής του ζωής.

Σε μια πρόσφατη φωτογραφία του, ο Νίκος Πορτοκάλογλου κάνει αναδρομή στο παρελθόν και συγκεκριμένα στην χρονιά 1974 που τον έβρισκε ακόμη μαθητή.

Η φωτογραφία απεικονίζει τον ίδιο, μαζί με άλλους 4 συμμαθητές του σε σχολική εκδρομή στους Δελφούς, φυσικά με θρυλικό 70s στιλ ντυσίματος.

«Εκδρομή στους Δελφούς με τους συμμαθητές μου το 1974. Από αριστερά:Αργύρης Αμίτσης, Νίκος Κούτσικας, Οδυσσέας Τσάκαλος, Γιώργος Φιλιππάκης και η αφεντιά μου», έγραψε στην λεζάντα της φωτογραφίας.

Δείτε τη φωτογραφία.

«Μεγάλωσα στην Νέα Σμύρνη. Θυμάμαι την γειτονιά μου σαν ένα παραδεισένιο μέρος, με μεγάλους κήπους, γεμάτο μαργαρίτες την άνοιξη -μνήμη από μια άλλη ζωή, μια άλλη χώρα που χάθηκε. έχει διαφορά να το θυμάσαι με αγάπη και συγκίνηση αλλά να μην λες “αχ και να μπορούσα να γυρίσω εκεί”. Αυτό δεν το έχω.
Όταν ήμουν μικρός ήθελα να γίνω γελοιογράφος ή ζωγράφος. Ή ποδοσφαιριστής. Αλλά κατάλαβα ότι δεν είχα ταλέντο. Οταν άρχισα να μαθαίνω κιθάρα, με κέρδισε εντελώς, ήμουν συνεχώς με μια κιθάρα. Μέτριος μαθητής. Μου ήταν εντελώς απωθητικό το σχολείο –δημόσιο επί χούντας. Μόνον στην τελευταία τάξη, είχα την τύχη να εμφανιστεί ένας φιλόλογος, ο κύριος Παναγιώτου, μια καταπληκτική φυσιογνωμία που μας καταγοήτευσε», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο Bovary.gr

Διαβάστε όλη την συνέντευξη εδώ.

SHARE