Η Νόνη Δούνια με μαύρη μπλούζα και λευκό παντελόνι
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
05|10|2020 15:06
SHARE
ΝΟΝΗ ΔΟΥΝΙΑ

Νόνη Δούνια: Η φωτό από τη στιγμή που ετοιμάζεται για τη μαστογραφία


Η Νόνη Δούνια δημοσίευσε μια φωτογραφία στον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram από τη στιγμή που ετοιμάζεται για τη μαστογραφία της.

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού. Δράσεις, οργανώσεις και οι χρήστες των social media ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να αφυπνίσουν το κοινό για τη σημασία της πρόληψης και της μαστογραφίας, αφού κυριολεκτικά σώζει ζωές.

Η Νόνη Δούνια, λοιπόν, δημοσίευσε μια φωτογραφία στο προφίλ της στο Instagram, στην οποία τη βλέπουμε λίγες στιγμές πριν τη μαστογραφία της. «Έτοιμη για την μαστογραφία μου. Μην αμελείτε αυτή την εξέταση, η πρόληψη είναι το παν! Οκτώβριος, μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού» έγραψε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη λεζάντα της φωτογραφίας.

Οι followers της Νόνης Δούνια έσπευσαν να της ευχηθούν καλά αποτελέσματα. Στόχος της ανάρτησης ήταν να τονιστεί η τεράστια σημασία της μαστογραφίας για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Όπως αναφέρει η μη κερδοσκοπική οργάνωση ΑΕΛΙΑ, η οποία συμμετέχει στην εκστρατεία κατά του καρκίνου του μαστού και η βοήθεια στους νοσούντες στη ζωή μετά τη νόσο, «η μαστογραφία μπορεί να ανιχνεύσει κακοήθη όγκο (καρκίνο) έως και δύο χρόνια προτού αυτός μεγαλώσει και γίνει αντιληπτός με την ψηλάφηση, την εκδήλωση συμπτωμάτων ή ενοχλήσεων. Η δυνατότητα πρόωρης διάγνωσης που προσφέρει η μαστογραφία αποτελεί το ισχυρότερο και πιο αποτελεσματικό όπλο στην θεραπεία του καρκίνου του μαστού. Συστήνεται να γίνεται μία φορά το χρόνο, προληπτικά, σε γυναίκες 40 ετών και άνω».

SHARE