Η Νόνη Δούνια στο Bovary.gr
Νόνη Δούνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η Νόνη Δούνια αποκαλύπτει πόσο χρόνο αφιερώνει στη φροντίδα του εαυτού της


Αγαπημένο μοντέλο, παρουσιάστρια, ηθοποιός και πολιτικός. Η Νόνη Δούνια επέστρεψε στην τηλεόραση μετά από 8 χρόνια στην τηλεόραση μέσα από τη συχνότητα του Mega.

Στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα», που έκανε πρεμιέρα το Σαββατοκύριακό, μαζί με τον Κώστα Τσουρό, συναντάμε τη Νόνη Δούνια αλλά και μία δυνατή ομάδα με ξεχωριστή αισθητική, άποψη και θετική διάθεση: Ευρυδίκη Βαλαβάνη, Δέσποινα Τσόκου και Πάνο Κατσαρίδη.

«Ακόμα δεν είδες τίποτα», κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 13:40 στο Mega.

Το πρώην μοντέλο που δεν σταμάτησε να δουλεύει από 14 ετών, κατάλαβε εγκαίρως ότι η ομορφιά από μόνη της δεν αρκεί για παντοτινή επιτυχία και αξιοποίησε τη γνώση και τη δημιουργικότητά της για να χτίσει μια πολύπλευρη καριέρα πολλών χρόνων.

Σε ένα διάλειμμα, λοιπόν από τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις, η Νόνη Δούνια παραχώρησε μια συνέντευξη στο Bovary και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην καθημερινότητά της με την οικογένειά, τη σημασία της οικονομικής ανεξαρτησίας και τη σχέση της με τον χρόνο.


Επιστρέψατε στην τηλεόραση με την εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» στη μεσημεριανή ζώνη του Σαββατοκύριακου, που είναι πλέον ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Σας αγχώνει καθόλου αυτό;

Όχι, δεν με αγχώνει καθόλου! Με γεμίζει χαρά! Είναι ένα νέο ξεκίνημα, με νέους ανθρώπους, ο καθένας από τους οποίους έχει διαγράψει την δική του, επιτυχημένη πορεία στον τομέα του. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα μας και στον εαυτό μου και πιστεύω πολύ στο «Ακόμα δεν είδες τίποτα!». Είναι μια «φρέσκια» πρόταση στους τηλεθεατές, για να περνούν όμορφα και χαλαρά το Σαββατοκύριακό τους, με ένα τελείως διαφορετικά δοσμένο «infotainment», μέσα από ένα σύγχρονο, digital περιβάλλον. Και είμαι σίγουρη ότι αυτό θα είναι κάτι που θα ενδιαφέρει τον κόσμο!

Πώς αντέδρασαν οι δικοί σας άνθρωποι όταν τους είπατε ότι δεχθήκατε την τηλεοπτική πρόταση από το Mega;

Χάρηκαν για μένα, επειδή ξέρουν ότι η τηλεόραση είναι ένα μέσο, που αγαπώ πολύ και γνωρίζω καλά! Και υποστήριξαν την απόφασή μου, όπως κάνουν πάντα άλλωστε!

Σήμερα η καθημερινότητα της εργαζόμενης μητέρας είναι πολύ απαιτητική. Ποια είναι τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζετε με τα παιδιά σας;

Η καθημερινότητα της εργαζόμενης γυναίκας, πόσο μάλλον αν αυτή είναι και μητέρα, είναι πράγματι εξαιρετικά απαιτητική. Και αυτό, επειδή καλούμαστε όλες μας να ανταποκριθούμε σε πολλαπλούς ρόλους, που απαιτούν μεγάλη ενέργεια και πολύ χρόνο. Και να το κάνουμε καλά! Για μένα η οικογένεια και τα παιδιά μου είναι πάντα η πρώτη προτεραιότητά μου. Δεν μπορώ να πω ότι αντιμετωπίζω κάποια ιδιαίτερα προβλήματα με τα παιδιά. Έχουμε πολύ καλή επικοινωνία και συνεννόηση. Είμαστε καλή ομάδα! Πιο πολύ έχω κάποιες αγωνίες για αυτά, να είναι καλά, να πατούν γερά στα πόδια τους και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, όσες αντιξοότητες και αν συναντήσουν.

Πώς περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας με τον σύζυγό σας, Κυριάκο Μουρατίδη;

Τον περνάμε όμορφα και χαλαρά! Άλλοτε κάνοντας εκδρομές ή βόλτες στον Πειραιά μας και άλλοτε βλέποντας φίλους μας. Μας αρέσει πολύ, ακόμα, να κάνουμε ατελείωτες βόλτες με το αυτοκίνητο στη θάλασσα και καφέ στο χέρι!

Έχετε περάσει από τον χώρο της μόδας, της υποκριτικής, της τηλεόρασης και της πολιτικής. Ποιος σας δυσκόλεψε περισσότερο;

Κάθε χώρος από αυτούς, που αναφέρατε, έχει τις δυσκολίες και την μαγεία του! Όλοι τους απαιτούν αυστηρή πειθαρχία, συνέπεια και αφοσίωση, καθώς είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί. Ευτυχώς για μένα, τα στοιχεία αυτά αποτελούν ίδιον του χαρακτήρα μου, ήδη από τα εφηβικά μου χρόνια, όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με τον πρωταθλητισμό, οπότε δεν αντιμετώπισα σημαντικά προβλήματα σε κανέναν από τους χώρους, στους οποίους δραστηριοποιήθηκα επαγγελματικά! Γενικά πιστεύω ότι παντού και πάντα θα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με δυσκολίες. Αν κάνουμε τη δουλειά μας με αγάπη, μεράκι και δίνοντας το 100% του εαυτού μας, τίποτα δεν είναι ικανό να μας πτοήσει.

Είστε σκληρά εργαζόμενη και υπήρξατε ανέκαθεν οικονομικά ανεξάρτητη. Πόσο σημαντική είναι αυτή η ανεξαρτησία;

Απόλυτα! Η οικονομική ανεξαρτησία σου επιτρέπει να είσαι «κύριος του εαυτού σου» και να χαράσσεις ελεύθερος την πορεία σου στη ζωή. Προσωπικά, δουλεύω από τα 14 και χαίρομαι πολύ που και τα παιδιά μου δουλεύουν τα καλοκαίρια ήδη από την εφηβεία τους. Γιατί αυτό, πέρα από το ότι τους φέρνει σε επαφή με την πραγματική ζωή και την ελληνική κοινωνία, τους μαθαίνει την αξία του χρήματος και τους δείχνει ότι δεν πρέπει να στηρίζονται σε κανέναν άλλο, παρά μόνο στον εαυτό τους, για να επιβιώσουν και να έχουν τη ζωή, που θέλουν.

Μετά την περιπέτεια που περάσατε με την υγεία σας, άλλαξαν με κάποιο τρόπο οι ισορροπίες της ζωής σας;

Δεν θα έλεγα ότι άλλαξαν οι ισορροπίες. Εξακολουθώ να κάνω τα πράγματα που έκανα πριν, με την ίδια, αν όχι παραπάνω, ένταση και συχνότητα. Ανέκαθεν ήμουν πολυπράγμων και είχα μια απαιτητική καθημερινότητα, μοιρασμένη στην οικογένεια, τη δουλειά και τους φίλους. Το μόνο που ίσως εντάθηκε είναι η θέλησή μου να απολαμβάνω κάθε στιγμή με τα παιδιά μου, τον άνδρα μου και τους ανθρώπους της ζωής μου, στο έπακρο. Η ζωή είναι μικρή και απρόβλεπτη, αλλά είναι και ένα ανεκτίμητο δώρο, που πρέπει να χαιρόμαστε κάθε λεπτό.

Ποια είναι η σχέση σας με τη μόδα και την ομορφιά μετά από τόσα χρόνια; Πόσα λεπτά την ημέρα φροντίζει η Νόνη Δούνια την ομορφιά της στο σπίτι της;

Αγαπώ πολύ τη μόδα και σίγουρα η ενασχόλησή μου με αυτή, έχει διαμορφώσει την αισθητική και το στυλ μου. Μου αρέσει και όλη η τελετουργία της ομορφιάς. Δεν σας κρύβω, όμως, ότι, με την εξαίρεση ελαχίστων περιπτώσεων, αφιερώνω ελάχιστα λεπτά στην ομορφιά μου κάθε μέρα, καθώς δεν προλαβαίνω να βρω χρόνο για τον εαυτό μου συχνά και όταν ακόμη το κάνω, προτιμώ να πάω μια βόλτα ή να κολυμπήσω.

Είστε από τις γυναίκες που αποκαλύπτουν την ηλικία τους. Είχατε πάντα έτσι καλή σχέση με τον χρόνο;

Ναι! Και γιατί να μην έχω, άλλωστε; Η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός. Εμείς δίνουμε αξία και ουσία στον χρόνο. Μακάρι να μεγαλώνουμε και να μεγαλώνουμε όμορφα. Με υγεία, σωματική και ψυχική, και χαρά στις ζωές μας!

Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να έχετε κάνει και δεν έχετε βρει τον χρόνο μέχρι τώρα;

Το μόνο που θα ήθελα να κάνω περισσότερο από ό,τι έχω κάνει μέχρι σήμερα είναι ταξίδια! Σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο! Αυτά είναι η χαρά της ζωής! Της δικής μου, πάντως, σίγουρα!

SHARE