Νόνικα Γαληνέα
Φωτογραφία: NDP
25|10|2021 09:28
SHARE
FLASHBACK

Νόνικα Γαληνέα- Αλέκος Αλεξανδράκης: Η φωτό του υπέροχου ζευγαριού πριν 32 χρόνια


Η Νόνικα Γαληνέα μπήκε στη ζωή του Αλέκου Αλεξανδράκη αιφνιδίως όταν ακόμη ήταν παντρεμένος. Μαζί έζησαν έναν μεγάλο έρωτα που κράτησε 21 χρόνια.

Εκείνος ο απόλυτος «ζεν-πρεμιέ» του ελληνικού κινηματογράφου, εκείνη μια λαμπερή ανερχόμενη σταρ του ελληνικού θεάτρου.

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης και η Νόνικα Γαληνέα γνωρίστηκαν το 1969 στη σκηνή του θεάτρου «Μετροπόλιταν» στη Λ. Αλεξάνδρας που παιζόταν το έργο «Μεγάλα Χρόνια» του Γεώργιου Ρούσσου.

Η Νόνικα Γαληνέα ήταν τότε σε διάσταση με τον σύζυγό της, νευρολόγο Νίκο Μουτούση, με τον οποίο είχε αποκτήσει τρεις κόρες, την Αλεξία, την Αριέττα και τη Μαρία-Αμαλία.

Ο Αλεξανδράκης ήταν παντρεμένος με την Ελβετίδα Βερένα Γκάουερ, ανιψιά του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου  “Miramare”, όπου  και γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Το δόλωμα».

Σημειώνουμε ότι η σχέση του Αλεξανδράκη με τη Γαληνέα κράτησε 21 χρόνια. Οι δυο τους έζησαν ένα μεγάλο έρωτα, αλλά δεν παντρεύτηκαν ποτέ. Δούλεψαν μαζί στο θέατρο ανεβάζοντας πολλές επιτυχημένες παραστάσεις τις δεκαετίες του΄70 και ΄80 ενώ έγραψαν θεατρική ιστορία δημιουργώντας δύο σκηνές: το Θέατρο Ιλίσια και το Στούντιο Ιλίσια.

Μια φωτογραφία του υπέροχου ζευγαριού από το 1989 δημοσίευσε στο προφίλ του στο Instagram ο δημοσιογράφος Αρης Λουπάσης.

Ο Αρης Λουπάσης σημείωσε για το ζευγάρι: «Νόνικα Γαληνέα- Αλέκος Αλεξανδράκης : Φωτό του υπέροχου ζευγαριού τον Ιούλιο του 1989 στο εξοχικό τους στο Καβούρι, γιορτάζοντας είκοσι χρόνια κοινής πορείας στην ζωή και στο θέατρο με καλεσμένους καλούς και εκλεκτούς φίλους.

Η Νόνικα Γαληνέα μια σπουδαία κυρία του θεάτρου, η πρωταγωνιστικά με 50 συνεχή χρονιά θεατρικής παρουσίας και η μόνη που έχει εμφανιστεί έξι φορές σε θεατρική παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής. Αριστοκρατική παρουσία, η επιτομή της φινέτσας και της κομψότητας, πιστή φίλη και αγαπημένη της Αλίκης της Τζένης και της Ζωής, ξεχώρισε για την ποιότητα και το σπάνιο θεατρικό της ήθος.

Με τον μεγάλο Αλέκο Αλεξανδράκη ανέβασε σπουδαίες παραστάσεις με σημαντικούς συνεργάτες και κορυφαίους σκηνοθέτες γράφοντας την δική τους ιστορία στο ελληνικό θέατρο».

H Nόνικα Γαληνέα έχει σημειώσει σε συνέντευξή της στη BOVARY: «Ο Αλέκος ήταν η ασπίδα μου, το πιστεύω μου, ο κατάλληλος άνθρωπος που θα μπορούσε να με παραλάβει μετά τον Κουν και να με ολοκληρώσει σαν προσωπικότητα. Μου έπεσε το λαχείο της ζωής μου. Ο Αλέκος ήταν το λαχείο της ζωής μου, και είναι ακόμα. Δεν υπήρχε άλλος τέτοιος άνθρωπος.

SHARE