Νοσοκομείο στο Ρίο
Η νοσηλεύτρια μιλά αιχμηρά για όσους «δεν σέβονται» /Φωτογραφία: Intime
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΙΟ

«Εγώ, κυρία μου, νιώθω υπερηφάνεια για την δουλειά μου»: Νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου Ρίου στέλνει ένα δυνατό μήνυμα


Όλο και περισσότερες ανθρώπινες ιστορίες βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, εν μέσω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Γυναίκες και άντρες που ζουν από κοντά τα γεγονότα, που εργάζονται υπό δύσκολες συνθήκες ή βρίσκονται αποκλεισμένοι, μοιράζονται τη δική τους εμπειρία στα social media.

Μια νοσηλεύτρια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών (ΠΓΝΠ), η Σίσσυ Κωνσταντακοπούλου, μοιράστηκε τις δικές της σκέψεις στο thebest.gr.

Η ίδια εργάζεται στο νοσοκομείο που έχει δεχτεί τα κρούσματα από το γκρουπ που ταξίδεψε στους Αγίους Τόπους, μεταξύ των οποίων και ο 66χρονος που έφυγε από τη ζωή. Ακόμη, το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για κρούσματα κορωνοϊού.

Η νοσηλεύτρια τόσες μέρες εργάζεται υπό αντίξοες συνθήκες αλλά και με τον φόβο μήπως νοσήσει και η ίδια από την επαφή με τους ασθενείς.

Η ίδια αποφάσισε να γράψει ένα αιχμηρό μήνυμα προς όλους εκείνους που τους αντιμετωπίζουν ως «μιάσματα», όπως αναφέρει η ίδια.

«Να σέβεστε», δηλώνει ενώ προσθέτει: «Εγώ Κυρία μου νιώθω υπερηφάνεια για την δουλειά μου…».

γυναίκα με μάσκα
Φωτογραφία: Intime

Διαβάστε ολόκληρο το δυνατό μήνυμά της:

«Εσείς Κυρία μου… που με ύφος μπλαζέ - δέκα καρδιναλίων, με αντιμετωπίζεται ως μίασμα επειδή εργάζομαι ως Νοσηλεύτρια και σε ρόλο Εισαγγελέως - Καθηγήτριας μου κάνετε ερωτήσεις για την υγειονομική κατάρρευση του συστήματος υγείας, αδιαφορώντας για τις απαντήσεις μου, δηλώνετε με περίσσια έπαρση ότι "Σας ξέφυγε το περιστατικό και φταίτε για την εξάπλωση του coronavirus".

Εσείς Κυρία μου… που δουλεύετε στην ασφάλεια του γραφείου σας, προφυλαγμένη, έχοντας 10 αντισηπτικά σε παράταξη μπροστά σας και είστε σε συνεχή ενημέρωση από τον υπολογιστή σας όσον αφορά την πανδημία του covid-19, μόλις τελειώσετε την εργασία σας τρέχετε να κρυφτείτε στο σπιτάκι σας και να ποστάρετε στο Fb τους κανόνες υγιεινής και να τρολάρετε την κατάσταση στα Νοσοκομεία… πρέπει να ΣΕΒΕΣΤΕ.

Να ΣΕΒΕΣΤΕ….

Όλους που εργάζονται στα Νοσοκομεία…

Αυτούς που βρίσκονται στην κόκκινη γραμμή…

Αυτούς που βρίσκονται αντιμέτωποι καθημερινά, νυχθημερόν δίπλα στον πάσχοντα ασθενή, στον δυνητικά νοσούντα με τον ιό, στους ανοσοκατασταλμένους.

Αυτοί που δουλεύουν χωρίς ρολόι, εξαντλημένοι, που κρατούν Θερμοπύλες, επιταγμένοι χωρίς άδεια.

Με τις παλάμες ζαρωμένες από τα αντισηπτικά και τα γάντια, με πρόσωπα ιδρωμένα από την ασφυξία της μάσκας και της προστατευτικής στολής.

Μάσκα στον δρόμο
Φωτογραφία: Unsplash/claudio-schwarz-purzlbaum

Εγώ Κυρία μου νιώθω υπερηφάνεια για την δουλειά μου…

Δεν νιώθω την ανάγκη της απολογίας…

Για τον coronavirus θα βγει το εμβόλιο.

Για την αγένεια, την έλλειψη σεβασμού ποτέ και κανένα εμβόλιο.

Γιατί Κύρια μου… εσείς απόψε θα κοιμηθείτε στο ζεστό σας κρεββάτι ενώ εγώ το "μίασμα" θα πάω για νυχτερινή βάρδια στο Νοσοκομείο.

Μάλλον χρειάζεστε τον Αγιασμό… Για να σωθείτε…»

Το διαβάσαμε στο thebest.gr

SHARE