Ο Ντίνος Ηλιόπουλος
Ο Ντίνος Ηλιόπουλος/Φωτογραφία: Ζητείται Ψεύτης/Finos Film
FLASHBACK

O Ντίνος Ηλιόπουλος ντυμένος γαμπρός στον γάμο του -Στο πλευρό της πανέμορφης συζύγου του


Ο Ντίνος Ηλιόπουλος χάρισε άφθονο γέλιο στο ελληνικό κοινό, αλλά και συγκίνησε μέσα από εξαιρετικούς δραματικούς ρόλους.

Ο γνωστός ηθοποιός συνδύαζε τη θεατρική παιδεία, την πνευματική καλλιέργεια και την αριστοκρατική φυσιογνωμία, με ένα αστείρευτο και πολυδιάστατο ταλέντο.

Ο Ντίνος Ηλιόπουλος ανήκε στη «χρυσή» γενιά του ελληνικού κινηματογράφου και ξεχώρισε γιατί ήταν αυτό που οι Αμερικανοί ονομάζουν «τριπλή απειλή»: έπαιζε, χόρευε και τραγουδούσε.

Ο Ελληνας ηθοποιός παντρεύτηκε δύο φορές. Ο πρώτος του γάμος διήρκησε ελάχιστους μήνες, ενώ από τον δεύτερο, που τελέστηκε το 1963, με την Χίλντεγκαρντ Βίτσερ, αυστριακής καταγωγής, απέκτησαν δύο κόρες, την Εβίτα και τη Χίλντα.

Ο δημοσιογράφος Αρης Λουπάσης δημοσίευσε στο προφίλ του στο Instagram ένα σπάνιο κλικ από την ημέρα του δεύτερου γάμου του.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ο σπουδαίος Ντίνος Ηλιόπουλος στον γάμο του με την Αυστριακή καλλονή Χίλντεργκραν Βίντσερ το 1963. Ένας υπέροχος και υπερταλαντούχος ηθοποιός με ευρωπαϊκή φινέτσα που άφησε την δική του ιστορία στο θέατρο και τον κινηματογράφο για πολλές δεκαετίες».

Δείτε εδώ το ζευγάρι την ημέρα του γάμου του:

Οι συνάδελφοί του μιλούσαν πάντα με τα καλύτερα λόγια για εκείνον εξυμνώντας την ευγένεια, τη σεμνότητα και την πνευματική του καλλιέργεια, που τον έκαναν να ξεχωρίζει.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως τον αποκαλούσαν ο «Έλληνας Φρεντ Αστέρ», ενώ πολλοί θεωρούσαν ότι αν είχε γεννηθεί σε άλλη χώρα θα είχε γίνει ένας μεγάλος σταρ, αν και δεν είχε καμία σχέση με τους ζεν πρεμιέ που μεσουρανούσαν στην εποχή του.

Σημειώνουμε ότι ο Ντίνος Ηλιόπουλος πέθανε στην Αθήνα στις 4 Ιουνίου 2001, μετά από μακρά νοσηλεία. Κηδεύτηκε δημοσία δαπάνη στις 6 Ιουνίου 2001 στο Α΄ Νεκροταφείο. Κύριος, κομψός  χιουμορίστα και λάτρης του γυναικείου φύλου, επέλεξε στον τάφο του να γραφτεί η εξής επιγραφή:«Με συγχωρείτε, κυρίες μου, που δεν μπορώ να σηκωθώ». 

SHARE