Ο Δημήτρης Μητροπάνος
Ο Δημήτρης Μητροπάνος/Φωτογραφία: NDP photo agency
FLASHBACK

O Δημήτρης Μητροπάνος σε ηλικία 20 ετών -Στα πρώτα βήματα της μεγάλης καριέρας του


Μια φωτογραφία του Δημήτρη Μητροπάνου στα νιάτα του δημοσίευσε ο δημοσιογράφος και συλλέκτης Αρης Λουπάσης στο Ιnstagram.

Στο ασπρόμαυρο κλικ που δημοσίευσε ο Αρης Λουπάσης στα Instagram Stories βλέπουμε τον Δημήτρη Μητροπάνο σε ηλικία 20 ετών να ερμηνεύει το τραγούδι «Αυγές, χαράματα και δειλινά».

Σημειώνεται ότι μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής γεννήθηκε στις 2 Απριλίου του 1948 στα Τρίκαλα. Μία από τις κορυφαίες φωνές της Ελλάδας, που πρωταγωνίστησε στη μουσική σκηνή της χώρας για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες.

Στη λεζάντα της φωτογραφία ο συλλέκτης Αρης Λουπάσης σημειώνει: «Ο Δημήτρης Μητροπάνος το 1968 σε ηλικία 20 ετών ερμηνεύει το υπέροχο τραγούδι «Αυγές, χαράματα και δειλινά» στην δραματική ταινία «Μεγάλες αγάπες» με τον Θάνο Λειβαδίτη και την Μέμα Σταθοπούλου. Ο τιτάνας του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού με την αξεπέραστη φωνή γεννήθηκε σαν σήμερα το 1948 στα Τρίκαλα».

Δείτε εδώ:

O Δημήτρης Μητροπάνος σε ηλικία 20 ετών

Στη μακρόχρονη πορεία του στο ελληνικό τραγούδι, ο Δημήτρης Μητροπάνος συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους δημιουργούς του λαϊκού, αλλά και του έντεχνου τραγουδιού. Στις 10 Σεπτεμβρίου 2009 έδωσε την πρώτη του προσωπική συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, μ’ ένα πρόγραμμα – αναδρομή στα 40 χρόνια της καλλιτεχνικής του πορείας. Μία ιστορική συναυλία, που ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε σε διπλό δίσκο απο τη Minos – Emi με τίτλο «Τα τραγούδια της ζωής μου».

Ακούστε το τραγούδι «Αυγές, χαράματα και δειλινά»:

Ο Δημήτρης Μητροπάνος «έφυγε» από τη ζωή στις 17 Απριλίου του 2012, σε ηλικία 64 ετών.

SHARE