Η Νόνικα Γαληνέα
Φωτογραφία: NDP
19|04|2021 09:45
SHARE
ΑΡΗΣ ΛΟΥΠΑΣΗΣ

Flashback: Η Νόνικα Γαληνέα με τον Γιάννη Πάριο σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο από τα 90s


Ο δημοσιογράφος Άρης Λουπάσης δημοσίευσε στο προφίλ του στο instagram μια σπάνια φωτογραφία δύο σημαντικών καλλιτεχνών από το παρελθόν.

Ο Γιάννης Πάριος και η Νόνικα Γαληνέα, δύο αξιόλογοι καλλιτέχνες στο χώρο της μουσικής και του θεάτρου αντίστοιχα, φωτογραφήθηκαν μαζί μετά από θεατρική πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 1991 στο θέατρο «Ιλίσια».

Ο Άρης Λουπάσης έγραψε ένα κείμενο στο προφίλ του για τη συνάντηση του Γιάννη Πάριου με την Νόνικα Γαληνέα.

«Ο Γιάννης Πάριος συγχαίρει την αγαπημένη φίλη του Νόνικα Γαληνέα για την ερμηνεία της στην δεξίωση που ακολουθεί μετά την πρεμιέρα του έργου "Η κυρία του Μαξίμ" του Φειντό που ανεβαίνει με επιτυχία από τον θίασο Αλεξανδράκη -Γαληνέα τον Οκτώβριο του 1991 στο θέατρο "Ιλίσια".

Η πολύχρονη και βαθιά φιλία των δύο καλλιτεχνών επισφραγίζεται με συνεργασία καθώς ο κορυφαίος Έλληνας ερμηνευτής γράφει τους στίχους για τα τραγούδια της παράστασης σε μουσική του Γιώργου Χατζηνάσιου. Την συγκεκριμένη χρονιά ο Γιάννης Πάριος κυκλοφορεί και τον δίσκο "Επίθεση αγάπης" που γράφει ο σπουδαίος Γιώργος Χατζηνάσιος με υπέροχα τραγούδια ερμηνευμένα από την αξεπέραστη φωνή του εκτοξεύοντας τις πωλήσεις στην κορυφή.

Στην λαμπερή δεξίωση στο φουαγιέ του θεάτρου, η απαστράπτουσα πρωταγωνίστρια δέχεται ευχές από αγαπημένους φίλους και συναδέλφους ντυμένη με εκπληκτική ροζ τουαλέτα από την παράσταση σχεδιασμένη από την διεθνούς φήμης ενδυματολόγο Θεώνη Βαχλιώτη-Ώλντριτζ που επιμελείται και τα κοστούμια του έργου. Ανάμεσα στους καλεσμένους οι Αλίκη Βουγιουκλάκη, Φρέντυ Γερμανός, Ζωή Λάσκαρη, Γιώργος Λεμπέσης, Σταμάτης Φασουλής, Θύμιος Καρακατσάνης και γνωστά ονόματα της καλλιτεχνικής και κοσμικής ζωής της Αθήνας.

Όπως αναφέρει η ίδια στην αυτοβιογραφία της "Η ζωή μου", το συγκεκριμένο έργο μαζί με την "Επίσκεψη της γηραιάς Κυρίας" του Ντύρενματ σε εναλλασόμενο ρεπερτόριο, οδηγεί στην ψυχική και σωματική της κατάρρευση, γεγονός που θα πλήξει την πολύχρονη σχέση της με τον αξέχαστο Αλέκο Αλεξανδράκη και παρά τον χωρισμό τους θα παραμείνουν δυo καλοί και αγαπημένοι φίλοι μέχρι το τέλος. Τέσσερα χρόνια αργότερα θα θριαμβεύσει ξανά στο "Ιλίσια" με τον "Χορό του θανάτου" του Στρίντμπεργκ σε δυνατές ερμηνείες με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, κλείνοντας ένα μεγάλο κύκλο επιτυχιών στον θεατρικό χώρο που η ίδια δημιούργησε με όλη την δύναμη της ψυχής της γράφοντας εκεί με τον Αλέκο Αλεξανδράκη την δική τους θεατρική ιστορία».

SHARE