Ο Κώστας Ρηγόπουλος σε ταινία της Φίνος Φιλμ
Ο Κώστας Ρηγόπουλος σε ταινία της Φίνος Φιλμ/Φωτογραφία: Φίνος Φιλμ
FLASHBACK

Ο Κώστας Ρηγόπουλος ντυμένος γαμπρός στον γάμο του με την Κάκια Αναλυτή


Ο Κώστας Ρηγόπουλος υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου με κύρια χαρακτηριστικά το ήθος, τη σεμνότητα και την αρχοντιά.

Ξεκίνησε τη θεατρική καριέρα του δίπλα σε ιερά τέρατα του θεάτρου, και συνέχισε δίνοντας αμέτρητες παραστάσεις μαζί με την, για 46 ολόκληρα χρόνια, σύντροφο του, Κάκια Αναλυτή. 

Μια ασπρόμαυρη φωτογραφία από τον γάμο του ζευγαριού είδαμε στον λογαριασμό της Ελενας Μακρή Λυμπέρη στο Instagram. Στη λεζάντα σημειώνεται: «Κώστας Ρηγόπουλος & Κάκια Αναλυτή: Ένα από τα πιο αγαπητά ζευγάρια του ελληνικού θεάτρου και ένα από τα πιο αγαπημένα: Γνωρίστηκαν το 1955 όταν έπαιζαν και οι δυο στο θέατρο Κυβέλη. Ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος και παντρεύτηκαν μετά από τρεις μήνες. Έζησαν μαζί -στο σανίδι και εκτός -για 46 χρόνια. Απέκτησαν μια κόρη, την ηθοποιό Ζωή Ρηγοπούλου. Η μεγαλύτερη τους θεατρική επιτυχία ήρθε με το έργο «Αγάπη μου Ουάουα» που παιζόταν επί σειρά ετών στο θέατρο Αναλυτή ξεκινώντας το 1967, μέχρι το 1972. Έφυγαν από τη ζωή σχεδόν μαζί, με διαφορά ενός χρόνου. Πρώτα ο Κώστας Ρηγόπουλος το 2001 στα 71 του- μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο- και έπειτα η Κάκια Αναλυτή το 2002, σε ηλικία 68 ετών».

Ο Κώστας Ρηγόπουλος ντυμένος γαμπρός στον γάμο του με την Κάκια Αναλυτή

Η πρώτη επαγγελματική εμφάνιση του Κώστα Ρηγόπουλου ήταν το 1954 με ένα μικρό ρόλο στο έργο «Μια γυναίκα χωρίς Σημασία» του Όσκαρ Γουάιλντ, που ανέβασε ο θίασος Γιώργου Παππά - Δημήτρη Χορν με τη σύμπραξη της Κυβέλης και σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη. Ενα χρόνο αργότερα ο Κώστας Ρηγόπουλος γνώρισε την Κάκια Αναλυτή και παντρεύτηκαν μέσα σε λίγους μήνες.

Η Κάκια Αναλυτή ήταν τότε 18 ετών και σπούδαζε στη δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών, όπου δίδασκε ο Δημήτρης Ροντήρης. Ο Κώστας Ρηγόπουλος ήταν 25 ετών και έκανε τα πρώτα του βήματα στον χώρο της υποκριτικής. Αρχικά οι γονείς της δεν ήθελαν τον γάμο επειδή ο ηθοποιός δεν είχε σταθερό εισόδημα. Εμειναν μαζί για 46 χρόνια έως το 2001 που τους χώρισε ο θάνατος.

SHARE