Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας
Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας/ Φωτογραφία: Instagram/ @lamproskonstantarasofficial
FLASHBACK

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας στα νιάτα του -Γοητεία μιας άλλης εποχής, στον φακό της Nelly's


Ενα σπάνιο πορτρέτο του Λάμπρου Κωνσταντάρα είδαμε στον λογαριασμό «Elena’s Diary Blog» στο Instagram.

Στη λεζάντα της φωτογραφίας σημειώνεται: «Ο νεαρός Λάμπρος Κωνσταντάρας στα χρόνια του μεσοπολέμου σε ένα σπάνιο πορτραίτο από τον φακό της Nelly’s. Λίγο αργότερα ο ηθοποιός θα έφευγε για το Παρίσι όπου την δεκαετία του 30 θα έπαιζε σε γαλλικές ταινίες με το ψευδώνυμο Constant Darras, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα. Η φωτογραφία συμπεριλαμβάνεται στην μεγάλη έκθεση αφιερωμένη στην εμβληματική, πρωτοπόρο Ελληνίδα φωτογράφο που παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς και εξερευνά την καλλιτεχνική δραστηριότητα της Έλλης Σουγιουλτζόγλου-Σεραϊδάρη από τους πρώτους πειραματισμούς με το φως, τις λήψεις των χορευτριών στην Ακρόπολη που είχαν προκαλέσει μέγα σκάνδαλο, ως τα πορτραίτα των μεγάλων προσωπικοτήτων και των ωραίων Ελλήνων, τα σπάνια ρεπορτάζ της ακόμη και τα ζωγραφικά έργα σε πορσελάνη που έφτιαξε όταν ήταν στην Αμερική».

Ο νεαρός Λάμπρος Κωνσταντάρας, λίγο πριν φύγει για το Παρίσι το 1930, πόζαρε στην φωτογράφο Έλλη Σουγιουλτζόγλου-Σεραϊδάρη, γνωστότερη στο κοινό ως Nelly’s.

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας στα νιάτα του -Γοητεία μιας άλλης εποχής, στον φακό της Nelly's

Η φωτογραφία του Λάμπρου Κωνσταντάρα στο Instagram έκανε κάποιους followers να σημειώσουν πως μοιάζει στον Αλέν Ντελόν.

Σημειώνεται ότι ο Λάμπρος Κωνσταντάρας ήταν παιδί πλούσιας οικογένειας χρυσοχόων που πήγε αρχικά στη Γαλλία το 1930 για να σπουδάσει χρυσοχοΐα, αλλά σύντομα εγκατέλειψε τις σπουδές του και παραδόθηκε στην καλή ζωή. Η ανάγκη για χρήματα, τον έσπρωξε στο σανίδι συμμετέχοντας ως κομπάρσος σε έργο του σπουδαίου θεατρανθρώπου Λουί Ζουβέ. Ο τελευταίος ανακάλυψε το ταλέντο του και τον ώθησε να φοιτήσει στη σχολή του. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του και στη συνέχεια έκανε κάποιες εμφανίσεις στο γαλλικό θέατρο. Το καλοκαίρι του 1938 επέστρεψε στην Ελλάδα.

SHARE