Ο Νίκος Κούρκουλος στον Κατήφορο
Ο Νίκος Κούρκουλος στον Κατήφορο/Φωτογραφία: Imdb
26|03|2022 09:28
SHARE
THROWBACK

Ο Νίκος Κούρκουλος με τον γιο του Άλκη στα 90s -Και οι δύο γοητευτικοί, με ίδιο ύφος


Ο Νίκος Κούρκουλος ήταν ίσως ο πιο ποθητός άνδρας του ελληνικού σινεμά.

Έχοντας διαγράψει μια λαμπρή καριέρα στον κινηματογράφο και το θεατρικό σανίδι, έγινε διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου και ενέπνευσε χιλιάδες νέους ηθοποιούς με την πορεία του.

Εχοντας ήδη γνωρίσει, στις αρχές της δεκαετίας του ΄60 την Μελίτα Κουτσογιάννη, ο Νίκος Κούρκουλος συνδέθηκε μαζί της και το 1966 παντρεύτηκαν με κουμπάρο τον Νότη Περγιάλη. Η ιστορία θέλει το νεαρό και ωραίο κορίτσι να επισκέπτεται στο καμαρίνι τον γοητευτικό ζεν πρεμιέ, μετά από μια παράσταση. Εναν χρόνο μετά τον γάμο τους, το 1967 γεννήθηκε ο Αλκης που ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του και λίγο μετά η κόρη τους, στην οποία έδωσε το όνομα της γυναίκας του. Με την Μελίτα, σύντροφό του στη ζωή και στο θέατρο μοιράστηκαν είκοσι χρόνια κοινής πορείας.

Στον επίσημο λογαριασμό του φωτογράφου Κλεισθένη στο Instagram -στον φακό του οποίου έχουν σταθεί μερικά από τα σπουδαιότερα ονόματα του ελληνικού (και όχι μόνο) σινεμά- δημοσιεύτηκε μια φωτογραφία στην οποία βλέπουμε τον Νίκο Κούρκουλο με τον γιο του Άλκη, το 1995. Ο θρυλικός ζεν πρεμιέ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2007, ήταν τότε 61 ετών, ενώ ο γιος του 28.

Χαμογελαστοί, Νίκος και Άλκης Κούρκουλος έχουν ίδια πόζα και ίδιο ύφος.

SHARE