Νίκος Ρίζος
Νίκος Ρίζος
03|05|2021 13:02
SHARE
ΆΡΗΣ ΛΟΥΠΑΣΗΣ

Flashback: Ο Νίκος Ρίζος φωτογραφίζεται με την οικογένεια του στο σπίτι τους τη δεκαετία του '70


Ο δημοσιογράφος Άρης Λουπάσης δημοσίευσε στο προφίλ του στο Ιnstagram μια σπάνια φωτογραφία του Νίκου Ρίζου στο σπίτι με την οικογένεια του.

Ο Νίκος Ρίζος σε μια οικογενειακή στιγμή με τη σύζυγο του Έλσα Ρίζου και το γιο τους, Κωνσταντίνο. Το ζευγάρι των ηθοποιών είχε ανοίξει το σπίτι του στη περιοχή του Γκύζη στα τέλη της δεκαετίας του 1970 για γνωστό περιοδικό της εποχής.

Ο δημοσιογράφος Άρης Λουπάσης ανέβασε τη σπάνια φωτογραφία στο προφίλ του στο Instagram. Μάλιστα, στη λεζάντα της φωτογραφίας αναφέρει πότε γνωρίστηκε το ζευγάρι.

Ο Νίκος Ρίζος ανοίγει την πόρτα του φιλόξενου σπιτιού του στου Γκύζη και φωτογραφίζεται με την σύζυγό του ηθοποιό Έλσα Ρίζου και τον γιο τους Κωνσταντίνο τέλη της δεκαετίας του '70 για το περιοδικό "Μανίνα". Το θρυλικό νεανικό περιοδικό ξεκινάει την λειτουργία του το 1972 και για τα επόμενα είκοσι χρόνια θα αγαπηθεί από χιλιάδες κορίτσια με τα τεύχη του να γίνονται κάθε φορά κυριολεκτικά ανάρπαστα φιλοξενώντας συνεντεύξεις και αφίσες από τα μεγαλύτερα αστέρια της εποχής. Ο αξέχαστος Έλληνας κωμικός γεννημένος στην Άρτα θα έρθει σε επαφή με τον κιν/φο από τα νεανικά του χρόνια όταν στο σινεμά της περιοχής θα τοποθετεί αφίσες και φωτογραφίες. Με τον ερχομό του στην Αθήνα για Πανεπιστημιακές σπουδές, μετά από παρότρυνση του θεατρικού συγγραφέα Ναπολέοντα Ελευθερίου θα ασχοληθεί ως υποβολέας σε παραστάσεις και αναγραφέας θεατρικών κειμένων. Η τυχαία παρουσία του στην σκηνή μετά από αντικατάσταση λόγω απουσίας ενός ηθοποιού στον ρόλο του Τόφαλου θα είναι η αφορμή για να παρατήσει τις σπουδές του και να αφιερωθεί στον χώρο της υποκριτικής. Σε μια από τις περιοδείες του στα μπουλούκια με τον θίασο του υπέροχου Νίκου Φέρμα θα τον ανακαλύψει ο Αλέκος Σακελλάριος ο οποίος θα του δώσει τον πρώτο μεγάλο θεατρικό του ρόλο το 1948 στη ιστορική επιθεώρηση "Άνθρωποι Άνθρωποι" που αποτελεί και την αρχή μιας τεράστιας πορείας στην σκηνή και την μεγάλη οθόνη. Στον κιν/φο πρωταγωνιστεί σε περισσότερες από τριακόσιες ταινίες, αριθμός ρεκόρ για τα ελληνικά και παγκόσμια δεδομένα, όπου θα καθιερωθεί σε αστέρι πρώτου μεγέθους ξεδιπλώνοντας μοναδικά τα πλούσια υποκριτικά του χαρίσματα. Την δεκαετία του '50 θα ερωτευθεί βαθιά την ταλαντούχα ηθοποιό Έλσα Λαμπροπούλου (μετέπειτα Ρίζου) με την οποία θα πορευτεί προσωπικά και επαγγελματικά για περισσότερο από σαράντα χρόνια αποτελώντας ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του καλλιτεχνικού χώρου. Η μικροσκοπική του παρουσία δεν θα τον εμποδίσει αλλά σε συνδυασμό με το μεγάλο ταλέντο του θα τον αναδείξει σε ένα "γίγαντα" της κωμωδίας κατακτώντας και αυτός επάξια την δική του θέση στο Πάνθεον των σπουδαίων Ελλήνων κωμικών.

SHARE