Πέθανε ο Ρομπέρτο Καβαλλιεράτου
Φωτογραφία: AP Images
12|04|2024 22:44
SHARE
ROBERTO CAVALLI

Ο Roberto Cavalli πέθανε σε ηλικία 83 ετών


Ο Ρομπέρτο Καβάλι, ο Ιταλός σχεδιαστής που ήταν συνώνυμο με τα ζωηρά animal prints και τα αμμοβολημένα τζιν, πέθανε. Ήταν 83 ετών.

Γεννημένος στη Φλωρεντία, ο Cavalli σπούδασε εκτύπωση υφασμάτων πριν ξεκινήσει το brand του το 1970. Παρουσίασε την πρώτη του συλλογή για το Prêt-à-Porter στο Παρίσι σε ηλικία 30 ετών. Εκεί η δουλειά του, η οποία περιελάμβανε μια επαναστατική διαδικασία εκτύπωσης σε δέρμα που εφηύρε και κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, συγκέντρωσε γρήγορα την προσοχή των βασικών στελεχών της βιομηχανίας της μόδας, συμπεριλαμβανομένου του Pierre Cardin. Το 1972 άνοιξε την πρώτη του μπουτίκ στο Saint-Tropez, ενώ αμέσως μετά προσκλήθηκε να παρουσιάσει τη δουλειά του στη Sala Bianca της Φλωρεντίας.

Καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του, η μάρκα Roberto Cavalli έγινε συνώνυμη με τα τολμηρά, έντονα χρωματιστά φορέματα που ξεχειλίζουν από σεξαπίλ, την έντονη χρήση animal prints και την καινοτόμο προσέγγιση των υφασμάτων. Στη συνέχεια, εισήγαγε πρόσθετες σειρές, όπως η RC Menswear, η Just Cavalli, η οποία απευθυνόταν σε νεότερους καταναλωτές, και μια παιδική συλλογή. To brand επεκτάθηκε επίσης στον τομέα της φιλοξενίας, ανοίγοντας το Cavalli Café στη Φλωρεντία το 2002, μια ιδέα που τελικά μετέφερε και σε άλλες πόλεις, όπως το Μιλάνο και το Μαϊάμι.

Την τελευταία δεκαετία, η εταιρεία του αντιμετώπισε μια σειρά από προκλήσεις: Το 2014, άρχισε να καταγράφει ετήσιες ζημίες. Το 2015, η οικογένεια Cavalli πούλησε το 90 τοις εκατό της επιχείρησης στην εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Clessidra Capital Partners. Το 2019, έκλεισε τα καταστήματά της στις ΗΠΑ και απέλυσε 93 υπαλλήλους. Τον Μάρτιο του 2019 κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στην Ιταλία. Η εταιρεία εξαγοράστηκε στη συνέχεια από την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Vision Investment Co. με έδρα το Ντουμπάι. To ίδιο έτος αργότερα από την LLC.

Οι συλλογές Cavalli σχεδιάζονται σήμερα από τον Fausto Puglisi.

SHARE