Σταύρος Νιάρχος
Φωτογραφία: AP
17|04|2022 10:15
SHARE
THROWBACK

Ο Σταύρος Νιάρχος με την κόρη του, Μαρία, ντυμένη νύφη στον γάμο της


Μια σπάνια φωτογραφία του Σταύρου Νιάρχου από τον γάμο της κόρης του, Μαρίας, είδαμε στο προφίλ της Έλενας Μακρή-Λυμπέρη.

Θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς επιχειρηματίες του 20ου αιώνα και θεμελιωτής της μεταπολεμικής ελληνικής ναυτιλίας. Ο Σταύρος Νιάρχος όμως δεν έμεινε μόνο στην Ιστορία για τις επαγγελματικές του επιδόσεις, αλλά και ως ένας μπον βιβέρ, που βρίσκονταν σε μόνιμη κόντρα με τον Αριστοτέλη Ωνάση, μια κόντρα που κορυφώθηκε μέσα από την Τίνα Λιβάνου.

Το 1947 χωρίζει από την τότε γυναίκα του, Μελπομένη, και γνωρίζεται με τον εφοπλιστή Σταύρο Λιβανό, που θα τον βάλει στα μεγάλα σαλόνια. Ο Νιάρχος τότε φλερτάρει με τη δεκατετράχρονη κόρη του Τίνα. Όταν όμως ο πατέρας της αρνείται να του δώσει το χέρι της, λόγω της μικρής της ηλικίας, συνιστώντας του να περιμένει, εκείνος παντρεύεται τη μεγαλύτερη αδελφή της Ευγενία, που θεωρείται μια από τις πιο καλλιεργημένες και περιζήτητες «νύφες» των κοσμικών κύκλων. Μαζί της θα αποκτήσει τέσσερα παιδιά -μια από αυτές είναι και η Μαρία.

Η Μαρία Νιάρχου θα παντρευτεί τον Στεφανί Γκουαζέ και μαζί του θα αποκτήσει δύο παιδιά.

Στο προφίλ της Έλενας Μακρή Λυμπέρη στο Instagram, λοιπόν, είδαμε μια σπάνια φωτογραφία όπου ο Σταύρος Νιάρχος κρατά αγκαζέ την κόρη του Μαρία ντυμένη νύφη την ημέρα του γάμου της.

SHARE