Τόλης Βοσκόπουλος, Ζωή Λάσκαρη
Τόλης Βοσκόπουλος, Ζωή Λάσκαρη
FLASHBACK

Ο Τόλης Βοσκόπουλος και η Ζωή Λάσκαρη στα 70s: Με στιλάτα γυαλιά ηλίου της εποχής, όταν ήταν ζευγάρι


Ενα ιδιαίτερο κεφάλαιο της ζωής του Τόλη Βοσκόπουλου ήταν η Ζωή Λάσκαρη.

Ο έρωτάς τους ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1970 και τελείωσε το καλοκαίρι του 1973. Συνεργάστηκαν και στο θέατρο και στον κινηματογράφο και έγραψαν τη δική τους κοινή ιστορία.

Ο «πρίγκιπας» του ελληνικού τραγουδιού γνώρισε την Ζωή Λάσκαρη στην ταινία της Φίνος Φιλμ «Μαριχουάνα Στοπ», στην οποία συμμετείχε ως τραγουδιστής και ερμήνευσε την μεγάλη του επιτυχία «Το Φεγγάρι πάνωθε μου». Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων δημιουργήθηκε το φλογερό τους ειδύλλιο.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία «Μαριχουάνα Στοπ» αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου θεατρικού μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη, που παρουσιάστηκε στο θέατρο "Μπουρνέλλη", και με το οποίο η Ζωή Λάσκαρη πραγματοποίησε την πρώτη της θεατρική εμφάνιση.

Συνολικά ο Τόλης Βοσκόπουλος συμμετείχε σε 20 ταινίες - δύο στη Φίνος Φιλμ - ενώ συνέχισε να εμφανίζεται και στο θέατρο μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’90, με μεγαλύτερη επιτυχία στο θεατρικό έργο «Οι Εραστές του Ονείρου» (1972) πλάι στην Ζωή Λάσκαρη, το οποίο παιζόταν για δύο συνεχόμενα χρόνια.

Μια φωτογραφία από το 1972, όπου η Ζωή Λάσκαρη και ο Τόλης Βοσκόπουλος ανήγγειλαν την θεατρική τους συνεργασία «Οι Εραστές του Ονείρου» είδαμε στο προσωπικό λογαριασμό της Ελενας Μακρή Λυμπέρη στο Instagram.

Στο ασπρόμαυρο κλιμ βλέπουμε την Ζωή Λάσκαρη και τον Τόλη Βοσκόπουλο με στιλάτα ζευγάρια ηλίου της εποχής να είναι μαζί με τον Γιάννη Δαλιανίδη και τον Βαγγέλη Λιβαδά.

Δείτε εδώ:

Στη λεζάντα διαβάζουμε: «Οι συνεργάτες: Ο Τόλης Βοσκόπουλος και η Ζωή Λάσκαρη αναγγέλλουν την θεατρική τους συνεργασία πλαισιωμένοι από τον θεατρικό παραγωγό Βαγγέλη Λιβαδά και τον σκηνοθέτη Γιάννη Δαλιανίδη. Το έργο που είχε γράψει για το ζεύγος ο Δαλιανιδης ήταν οι «Ερασταί του Ονείρου» που ανέβηκε στο θέατρο Βέμπο τον Μάιο του 1972 γιορτάζοντας τον έρωτα του διάσημου ζευγαριού. Μέχρι να έρθει η ώρα να γυριστεί και σε ταινία, ο έρωτας είχε λάβει άδοξο τέλος και έτσι στην κινηματογραφική εκδοχή η Λάσκαρη πρωταγωνίστησε μαζί με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ».

Εμείς προσθέτουμε πως η Ζωή Λάσκαρη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ έπαιξαν μαζί στην ταινία της Φίνος Φιλμ «οι Εραστές του Ονείρου» το 1974 και ήταν η τελευταία τους ταινία στην εταιρεία καθώς και το τελευταίο μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη στην Φίνος Φιλμ.

SHARE