γκέι άνδρας υιοθεσία παιδιού
Χαρούμενος μπαμπάς/ Φωτογραφία: Pablo Fracchia/ Instagram
29|03|2021 13:39
SHARE
Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΠΛΟ

Ομοφυλόφιλος άνδρας υιοθέτησε κοριτσάκι που ζούσε ένα χρόνο στο νοσοκομείο


Ένας ομοφυλόφιλος άνδρας από την Αργεντινή έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και έγινε πατέρας ενός γλυκύτατου κοριτσιού. Αυτή είναι η υπέροχη ιστορία του Πάμπλο και της Μία.

Ο Πάμπλο είναι ένας κοινωνικός λειτουργός από το Μπουένος Άιρες και ακτιβιστής της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, καθώς και πρώην εθελοντής του Ερυθρού Σταυρού. Ο ίδιος ήθελε πάντα να γίνει πατέρας και πρόσφατα είδε το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα. «Νιώθω χαρούμενος όταν βοηθάω ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη και να προσφέρω στην κοινωνία, όχι μόνο ως επαγγελματίας κοινωνικός λειτουργός αλλά και ως εθελοντής και ακτιβιστής για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα» αναφέρει ο ίδιος στο Bored Panda.

Το 2017, ο Πάμπλο αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρο της πατρότητας και ξεκίνησε τη διαδικασία υιοθεσίας.

«Αυτή τη στιγμή, είμαστε μια από τις πιο προοδευτικές χώρες στον κόσμο, όσον αφορά τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και των γυναικών, ειδικά τα τελευταία 10 χρόνια. Τα πράγματα έχουν αλλάξει πάρα πολύ από τότε που ήμουν παιδί» αναφέρει ο ίδιος. Ύστερα από δύο χρόνια αναμονής δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από έναν οικογενειακό δικαστή, ο οποίος του είπε ότι υπήρχε ένα κοριτσάκι σχεδόν 2 ετών, το οποίο ζούσε σε νοσοκομείο. Λεγόταν Μία και είχε μια σοβαρή γαστροεντερική πάθηση και χρειαζόταν ιατρική παρακολούθηση. Η βιολογική της οικογένεια δεν μπορούσε να ανταποκριθεί οικονομικά στις ανάγκες της.

Η διαδικασία υιοθεσίας στην Αργεντινή, όπως αναφέρει ο Πάμπλο, δεν είναι πολύπλοκη, αλλά είναι χρονοβόρα. Ακόμα τέσσερα ζευγάρια ήταν υποψήφια για την υιοθεσία της Μία, με τον Πάμπλο να θεωρεί ελάχιστες τις πιθανότητες τελικά να την υιοθετήσει ο ίδιος. Ο δικαστής, ωστόσο, ήταν αντικειμενικός και αγνόησε απαρχαιωμένα ταμπού, με αποτέλεσμα να γίνει επίσημα μπαμπάς της μικρούλας.

Η πρώτη φορά που ο Πάμπλο είδε την κόρη του ξεκίνησαν αμέσως να παίζουν μαζί και από τότε είναι αχώριστοι. «Αν πρέπει να χαρακτηρίσω τη Μία με δύο λέξεις, αυτές θα ήταν “επιμονή” και “δύναμη”. Αυτό το κορίτσι επιβίωσε κάθε δυσκολία. Είχε μια δύσκολη αρχή με την υγεία της, με πολλές προκλήσεις, τις οποίες πάλεψε και αντιμετώπισε μόνη της όταν ήταν μόλις λίγων μηνών. Και τώρα είναι ένα υγιέστατο κορίτσι».

Πλέον, ο Πάμπλο είναι ένας πολύ χαρούμενος μπαμπάς, ο οποίος μας προτρέπει όλους να ακολουθήσουμε τα όνειρά μας και να παλέψουμε για αυτά. «Προσπάθησε να γνωρίσεις και άλλους σαν εσένα, οργανώσου, πάλεψε για το όνειρό σου. Το status quo μπορεί να “σπάσει” μόνο όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας με ανθρώπους που περνούν τις ίδιες δυσκολίες με εμάς, δείχνοντας στον κόσμο τις αδικίες που βιώνουμε. Είναι ακόμα παράνομο να είσαι gay σε σχεδόν 70 χώρες του κόσμου, σε μερικές μάλιστα τιμωρείται με θανατική ποινή».

SHARE