Αβοκάντο
Αβοκάντο/Φωτογραφία: Ready made/Pexels
COOKING TIP

Θέλεις να ωριμάσει γρήγορα το αβοκάντο; Ο Ακης Πετρετζίκης έχει 4 απίθανους τρόπους


Έχεις αβοκάντο στο σπίτι και θέλεις να τα αξιοποιήσεις άμεσα;

Ο Ακης Πετρετζίκης έχει 4 τρόπους για να ωριμάσει γρήγορα και να φτιάξεις την πιο ελαφριά γουακαμόλε!

Μπορείς εύκολα και γρήγορα να επιταχύνεις τη διαδικασία ωρίμανσης του αβοκάντο με φυσικό τρόπο. Όλοι όσοι τρώνε και αγοράζουν αβοκάντο ξέρουν ότι το συγκεκριμένο λαχανικό πολλές φορές δεν πωλείται στην ώριμή του μορφή.

Ο Ακης Πετρετζίκης λοιπόν που είναι πολύ αγαπητός στο κοινό και μεγάλος γνώστης της μαγειρικής έχει 4 τρόπους για να ωριμάσουν γρήγορα τα αβοκάντο, τους οποίους αποκάλυψε στο προφίλ του στο Instagram με ένα βίντεο.

Πρώτος τρόπος είναι να τυλίξεις το αβοκάντο μέσα σε ένα φύλλο εφημερίδας και να το αφήνεις σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να γίνει ώριμο. Ο δεύτερος τρόπος είναι να πάρεις μια χάρτινη σακούλα (από αυτές που χρησιμοποιείς και στη μαναβική) και να βάλεις δύο μήλα και το αβοκάντο μαζί. Δίπλωσε και κλείσε τη σακούλα όσο καλύτερα μπορείς ώστε να εισέρχεται όσο το δυνατόν λιγότερος αέρας. Άφησε τα σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να γίνει ώριμο. Το μήλο εκλύει αιθυλένιο το οποίο υποβοηθά τη διαδικασία της ωρίμανσης, οπότε, αφήνοντας τα φρούτα όλο το βράδυ μέσα στη σακούλα, το πρωί θα έχεις ένα ώριμο αβοκάντο, έτοιμο για χρήση μέσα σε σαλάτες, σάντουιτς ή γλυκά. Τρίτος τρόπος είναι να τυλίξεις το αβοκάντο μέσα σε ένα αλουμινόχαρτο και να το βάλεις στον φούρνο στους 100 βαθμούς για 15 λεπτά. Ο τέταρτος τρόπος είναι να κόψεις στη μέση το αβοκάντο και να αλείψεις το εσωτερικό του με λεμόνι. Υστερα το τυλίγεις μέσα σε μια μεμβράνη και το αφήνεις να ωριμάσει.

Δείτε το βίντεο:

SHARE