Ρίκα Διαλυνά
Ρίκα Διαλυνά/Φωτογραφία: NDP photo agency
FLASHBACK

Οταν η Ρίκα Διαλυνά συνάντησε τον Μάρλον Μπράντο -Την χρονιά που ήταν υποψήφια για τη «Μις Υφήλιος»


Μια σπάνια φωτογραφίας της Ρίκας Διαλυνά μαζί με τον Μάρλον Μπράντο είδαμε στο Instagram.

H Ρίκα Διαλυνά κέρδισε το 1954 τον τίτλο της Σταρ Ελλάς. Τότε ήταν 22 ετών και σπούδαζε ζωγραφική στη σχολή Καλών Τεχνών. Η νεαρή τότε Ρίκα Διαλυνά αποφάσισε να συμμετάσχει στον διεθνή διαγωνισμό ομορφιάς «Μις Υφήλιος» στην Αμερική.

Μάλιστα αρχικά της είχε απαγορευθεί η είσοδος στις ΗΠΑ επειδή είχε σχεδιάσει ως φοιτήτρια της σχολής καλών τεχνών το εξώφυλλο ενός βιβλίου του Μενέλαου Λουντέμη τον όποιον θεωρούσαν κομμουνιστή. Η όμορφη Ελληνίδα κατέκτησε τελικά την πέμπτη θέση και έθεσε τις βάσεις για μια μεγάλη διεθνή καριέρα.

Στην Αμερική η Ρίκα Διαλυνά συνάντησε τον Μάρλον Μπράντο, όπου μάλιστα ο διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ της ζήτησε να βγουν για φαγητό και εκείνη αρνήθηκε.

«Θυμάμαι ότι μόλις με αντίκρισε έκανε «Ουάου». Εγώ δεν τον πλησίασα μαζί με το ¨κοπάδι¨ που τον είχε περικυκλώσει. Και τότε ήταν που μου έκανε την πρόταση για να βγούμε έξω και εγώ σκέφτηκα τι θα πει η μαμά μου και ο μπαμπάς μου. Μου λέει: «θες να πάμε να φάμε το βράδυ»; Σκεφτόμουν τους γονείς μου και είπα «άπαπα όχι». Μου λέει :«μα θα είναι και ένα άλλο ζευγάρι: Ο Λόρενς Ολίβιε με τη Βίβιαν Λι». Εγώ ούτε ήξερα ποιος είναι ο Λόρενς Ολίβιε. Και είπα «δεν μπορώ γιατί δεν με αφήνει η μαμά μου» έχει πει η Ρίκα Διαλυνά όπως διαβάζουμε στο περιοδικό Hello.

Δείτε τη φωτογραφία της Ρίκας Διαλυνά με τον Μάρλον Μπράντο από τον λογαριασμό της Ελενας Μακρή Λυμπέρη στο Instagram:

SHARE