Ο Μπαράκ Ομπάμα με λευκό πουκάμισο
Throwback/ Φωτογραφία: AP Images
16|11|2020 09:58
SHARE
THROWBACK

Ο Μπαράκ Ομπάμα στην αγκαλιά της μητέρας του -Το σπάνιο κλικ από τα παιδικά του χρόνια


Ο Μπαράκ Ομπάμα απέδωσε φόρο τιμής στην αγαπημένη του μητέρα Ανν, δημοσιεύοντας μια παιδική φωτογραφία του στο Instagram.

Στις 17 Νοεμβρίου κυκλοφορεί ο πρώτος τόμος του βιβλίου «Η Γη της Επαγγελίας» του Μπαράκ Ομπάμα. Ο πρώην Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αφηγείται την πορεία του, από τότε που ήταν ένας νεαρός άνδρας που αναζητούσε την ταυτότητά του, μέχρι τη στιγμή που έγινε ηγέτης του ελεύθερου κόσμου.

Ο ίδιος μέσα από τα απομνημονεύματά του δίνει άγνωστες λεπτομέρειες για τη ζωή του και τα παιδικά του χρόνια. Σε μια από τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις του στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram, ο Μπαράκ Ομπάμα δημοσίευσε μια παιδική φωτογραφία του, στην οποία βλέπουμε στην αγκαλιά της μητέρα του, Ανν.

Στη λεζάντα της φωτογραφίας, περιγράφει με τα πιο τρυφερά λόγια την επιρροή που είχε η μητέρα του στη ζωή του και πόσο τον βοήθησαν στη μετέπειτα πορεία του οι πολύτιμες συμβουλές της περί σεβασμού και ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Ο Μπαράκ Ομπάμα μιλά για τη μητέρα του

«Όπως αναφέρω στο βιβλίο μου “Η Γη της Επαγγελίας”, η μητέρα μου, Ann Dunham, ήταν δυνατή, έξυπνη και προχωρούσε στον δικό της ρυθμό. Για την ίδια, ο κόσμος προσέφερε αμέτρητες ευκαιρίες για ηθικά διδάγματα. Η αδερφή μου, Μάγια, κι εγώ μάθαμε από πολύ νωρίς πόσο δύσκολο είναι να διεκδικεί κανείς τα πολιτικά του δικαιώματα, τις επιπτώσεις της φτώχειας στους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, καθώς και πόσο σημαντικό είναι να σέβεσαι τις άλλες κουλτούρες και να παίρνεις υπόψη σου τις απόψεις που είναι διαφορετικές από τη δική σου.

Η μητέρα μου πίστευε ότι η δύναμη έρχεται όταν εξυψώνεις τους ανθρώπους γύρω σου, όχι όταν τους ρίχνεις κάτω. Και ήταν πάντα σίγουρη ότι η λογική και η πρόοδος πάντα θα προηγούνται της αδικίας και των πρωτόγονων ενστίκτων της ανθρωπότητας. “Ο κόσμος είναι πολύπλοκος, Μπαρ” συνήθιζε να μου λέει. “Γι’ αυτό είναι και τόσο ενδιαφέρων”.» διαβάζουμε στη λεζάντα της φωτογραφίας του Μπαράκ Ομπάμα.

SHARE