Παραλία Σκοπά ή Διπλή Παραλία
Παραλία Σκοπά ή Διπλή Παραλία /Φωτογραφία: Bovary
ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΚΟΠΑ

Παραλία Σκοπά ή Διπλή Παραλία: Το καλά κρυμμένο επίνειο της ανατολικής Μάνης


Η Μάνη, τόσο η Μεσσηνιακή όσο και η Λακωνική, είναι ένα από τα πιο μαγευτικά μέρη στην Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια, η χερσόνησος της Μάνης έχει γίνει top τουριστικός προορισμός για τις καλοκαιρινές διακοπές, καθώς μπορείς να φτάσεις εκεί με το αυτοκίνητο σε λίγο παραπάνω από τρεις ώρες.

Η ανατολική ή προσηλιακή Μάνη κρύβει απίστευτες ομορφιές, ειδυλλιακές παραλίες, μοναδικά τοπία. Εκεί που η καυτή πέτρα των πύργων και των κάστρων συναντά το φως του ήλιου και τα γαλαζοπράσινα νερά.

Οι παραλίες, πολλές και διαφορετικές, για να διαλέξεις εκείνη που ικανοποιεί τα γούστα σου.

Μια παραλία, όμως, που πρέπει να επισκεφθείς είναι κρυφή και την γνωρίζουν μόνο οι ντόπιοι και οι πιο μυημένοι στην εξερεύνηση: Η παραλία Σκοπά ή Διπλή Παραλία.

παραλία Σκοπά ή Διπλή Παραλία
Φωτογραφία: Bovary

Φτάνοντας στο χωριό του Κότρωνα, συνεχίζεις αριστερά και βρίσκεις την χερσονησίδα Σκοπά. Εκεί, μια λεπτή λωρίδα γης ενώνει τη νησίδα με τον Κότρωνα σχηματίζοντας δύο κολπίσκους, δύο γραφικές παραλίες με χοντρό, σκουρόχρωμο βότσαλο.

Η χερσονησίδα αποτελεί τη θαλασσινή ακρόπολη της αρχαίας Τευθρώνης και έχει μήκος 300 μέτρα. Μάλιστα, τον χειμώνα, η θάλασσα καλύπτει τη στενή λωρίδα και μετατρέπει την χερσόνησο με πραγματικό νησί.

παραλία Σκοπά ή Διπλή Παραλία
Φωτογραφία: Bovary

Πάνω στο «Νησάκι», όπως το αποκαλούν οι Μανιάτες, στέκει το πετρόκτιστο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, με καταπληκτική θέα προς τις δύο παραλίες. Το ξωκκλήσι χτίστηκε πάνω στα αρχαίο ναό της Ισσωρίας Άρτεμης, όπου μάλιστα μπορείς να διακρίνεις τα ερείπια διάσπαρτα στον περίβολο.

Ακόμη, στην βορειοδυτική πλευρά της δεξιά παραλίας υπάρχουν ερείπια Ρωμαϊκών Ιαματικών Λουτρών.

εκκλησάκι Άγιος Νικόλαος
Φωτογραφία: Bovary

Η άγρια μανιάτικη ομορφιά, τα κρυστάλλινα νερά (ζεστά στη μία παραλία, πιο δροσερά στην άλλη) και τα χοντρά βότσαλα της Διπλής Παραλίας θα σε καθηλώσουν.

Θα απολαύσεις το μπάνιο σου σε αυτό το διαμαντάκι με ηρεμία, ακούγοντας μόνο τα τζιτζίκια και το νερό που παφλάζει. Αποτελεί πραγματικά ένα καλά κρυμμένο επίνειο, που υπόσχεται να σου μείνει αξέχαστο.

παραλία Σκοπά ή Διπλή Παραλία
Φωτογραφία: Bovary
SHARE