Η Πάρις Χίλτον κλαίει
Η Πάρις Χίλτον συγκλονίζει με όσα καταθέτει/Φωτογραφία: ΑP images
ΟΣΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ

Πάρις Χίλτον: «Είμαι η απόδειξη ότι τα λεφτά δεν σε προστατεύουν από την κακοποίηση»


«Είμαι απόδειξη πως τα λεφτά δεν σε προστατεύουν από την κακοποίηση» δήλωσε φανερά συγκινημένη η Πάρις Χίλτον για την κακοποίηση που δέχθηκε ως έφηβη σε οικοτροφείο της Γιούτα.

Η γνωστή κληρονόμος της διάσημης αλυσίδας ξενοδοχείων, Πάρις Χίλτον ξέσπασε σε δάκρυα όταν κατέθεσε σε Ειδική Επιτροπή της Πολιτειακής Βουλής στη Γιούτα κατά τη συζήτηση σχεδίου νόμου για την προστασία των παιδιών από την κακοποίηση.

Η Πάρις Χίλτον αποκάλυψε ότι υπέστη σωματική και ψυχολογική κακοποίηση σε ηλικία μόλις 16 ετών στο οικοτροφείο Provo Canyon School, το οποίο χαρακτήρισε «κόλαση επί γης». Εκεί την έστειλαν οι γονείς της εσώκλειστη για 11 μήνες για να τιθασεύσουν την άγρια εφηβεία της.

«Το όνομά μου είναι Πάρις Χίλτον. Έχω επιζήσει της κακοποίησης», δήλωσε η 39χρονη στην κατάθεσή της και πρόσθεσε: «Κακοποιούμουν λεκτικά, ψυχολογικά και σωματικά σε καθημερινή βάση».

«Είχα αποκοπεί από τον έξω κόσμο και απογυμνώθηκα από όλα τα ανθρώπινα δικαιώματά μου», είπε η Χίλτον κατηγορώντας το προσωπικό του σχολείου ότι είναι «κακό και σαδιστικό». «Έκλαιγα κάθε βράδυ μέχρι να με πάρει ο ύπνος, προσευχόμενη ότι θα ξυπνούσα από αυτόν τον εφιάλτη. Χωρίς διάγνωση, με ανάγκασαν να καταναλώσω φάρμακα που με έκαναν να νιώθω μουδιασμένη και εξαντλημένη. Δεν ανέπνεα καθαρό αέρα ούτε είδα το φως του ήλιο για 11 μήνες».

AP images

Η Πάρις Χίλτον είχε αναφερθεί πάλι στην κακοποίηση που βίωσε σε ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή της, όπου είχε πει ότι η 11μηνη παραμονή της στο συγκεκριμένο οικοτροφείο της προκάλεσε ένα τραύμα που την έχει στιγματίσει.

Μάλιστα, πρόσφατα η ίδια πρωτοστάτησε σε διαμαρτυρία με πλακάτ έξω από το συγκεκριμένο σχολείο στη Γιούτα, μαζί με εκατοντάδες ανθρώπους που βίωσαν την ίδια κακοποίηση.

AP images

Η Πάρις Χίλτον μάχεται να κλείσει το συγκεκριμένο οικοτροφείο και άλλα παρόμοια σχολεία, των οποίων το προσωπικό φέρεται να κακοποιεί ανηλίκους. Με την κατάθεση της στη Γερουσία της Γιούτα διεκδίκησε και αυστηρότερο έλεγχο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των μεθόδων τους. Η Χίλτον κατάφερε να εγκριθεί ο νόμος. 

SHARE