Η Lucy Martin με κίτρινο φόρεμα σε δελτίο καιρού
Το πρώτο κορίτσι καιρού με εμφανή αναπηρία/ Φωτογραφία: YouTube/BBC
03|02|2020 12:36
SHARE
LIFE STORY

Η Lucy Martin είναι η πρώτη παρουσιάστρια καιρού με εμφανή αναπηρία -Η ιστορία του weather girl που καταρρίπτει κάθε στερεότυπο


Από το 2015 η Lucy Martin βρίσκεται στην ομάδα του BBC και συγκεκριμένα εργάζεται ως παρουσιάστρια του δελτίου καιρού.

Πριν από μερικά χρόνια, η Lucy Martin, η οποία γεννήθηκε χωρίς το δεξί της χέρι -από τον αγκώνα της και κάτω- απάντησε σε μια αγγελία του BBC, όπου ζητούσαν άτομα με αναπηρία με πάθος για το περιβάλλον και τη μετεωρολογία. Μεταξύ των χιλιάδων αιτήσεων που έλαβε το κανάλι, η Lucy Martin, με σπουδές στη γεωγραφία, ήταν μια από τους 10 επιλαχόντες που κατάφεραν να κερδίσουν μια θέση.

«Έχω δεχτεί πολλά, υπέροχα μηνύματα και γράμματα από ανθρώπους με παιδιά και οικογένειες που ζουν με την ίδια αναπηρία με εμένα, λέγοντάς μου ότι βλέποντας κάποιον στα media που τους μοιάζει τους επηρέασε πολύ θετικά» δήλωσε η Lucy σε παλιότερη συνέντευξή της στο Enable. Βέβαια, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι δέχτηκε και επιθετικά σχόλια, τα οποία ευτυχώς ήταν ελάχιστα.

Η ίδια έχει τονίσει ότι μεγαλώνοντας, το γεγονός ότι είχε μόνο ένα χέρι, δεν την εμπόδισε να κάνει οτιδήποτε έκαναν τα υπόλοιπα παιδιά. «Έκανα ποδήλατο, κολυμπούσα, έπαιζα μουσικά όργανα, ασχολήθηκα με τον χορό και την υποκριτική» είπε η ίδια μιλώντας στο Disabilityhorizons.com.

Ύστερα, πρόσθεσε ότι, καθώς είχε μάθει να είναι ανεξάρτητη και πολλά πράγματα ήξερε να τα κάνει μόνη της από πολύ μικρή ηλικία, πολλές φορές βοηθούσε τα άλλα παιδιά να δέσουν τα κορδόνια τους ή να κόψουν το γεύμα τους. Αν και δυο φορές προσπάθησε να μάθει να ζει με προσθετικό χέρι, τελικά το άφησε, καθώς θεωρούσε ότι περισσότερο την ενοχλούσε, παρά τη βοηθούσε.

https://www.instagram.com/p/B61GqR_J-e-/

Συνεχίζοντας τον αγώνα της για την προώθηση της διαφορετικότητας και την ανάγκη να γίνουν ακόμα περισσότερες ενέργειες, ώστε όλες οι ομάδες ανθρώπων να έχουν ίσες ευκαιρίες -στην επαγγελματική και προσωπική τους ζωή- η Lucy Martin το 2018 συμμετείχε στο fashion show των βραβείων μόδας Fashanne Awards στο Νότιγχαμ, όπου συμμετέχουν ανερχόμενοι και τελειόφοιτοι σχεδιαστές.

https://www.instagram.com/p/B35R_rTJP8H/

Η απίθανη Lucy Maritin αποδεικνύει ότι τα φαινόμενα απατούν. Παρά το γεγονός ότι κοιτάζοντας έναν άνθρωπο, κανείς μπορεί να βγάλει αμέτρητα αυθαίρετα συμπεράσματα για το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει, τις πιο πολλές φορές ο ίδιος ο άνθρωπος διαψεύδει τους πάντες πανηγυρικά. Και αυτό είναι κάτι που -ευτυχώς- έχουμε αρχίσει να συνειδητοποιούμε -αν όχι όλοι, οι περισσότεροι.

SHARE