H Πένι Μόρντοντ στη στέψη του βασιλιά Καρόλου
H Πένι Μόρντοντ στη στέψη του βασιλιά Καρόλου
04|03|2024 13:52
SHARE
ΠΕΝΙ ΜΟΡΝΤΟΝΤ

Πένι Μόρντοντ: H γυναίκα που έγινε viral στην ορκωμοσία του βασιλιά Καρόλου εξηγεί γιατί πουλάει το φόρεμά της


Η Πένι Μόρντοντ, η γυναίκα που έγινε viral στην ορκομωσία του Καρόλου, πουλάει το φόρεμά της επειδή έχει γίνει τόσο αναγνωρίσιμο που αισθάνεται ότι δεν μπορεί να το ξαναφορέσει.

Η Βρετανίδα πολιτικός και επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου σκοπεύει να πουλήσει το πετρόλ φόρεμα με την κάπα για να χρηματοδοτήσει έργα στην εκλογική της περιφέρεια Portsmouth North.

Το φόρεμα - και η ικανότητα της να κρατάει σταθερό ένα σπαθί βάρους 3,6 κιλών για σχεδόν μία ώρα - έκλεψε την παράσταση στην ορκομωσία του βασιλιά Καρόλου, στο Αβαείο του Ουέστμινστερ τον Μάιο.

AP Images

Η 50χρονη Μόρντοντ, δήλωσε στο περιοδικό Style των Sunday Times: «Δεν μπορώ να το ξαναφορέσω ποτέ - εκτός αν πάω σε πάρτι με φανταχτερές στολές ως ο εαυτός μου!».

«Μου έκανε εντύπωση … είναι ένα τόσο εμβληματικό φόρεμα που θα έπρεπε να συνεχίσει και να κάνει κάποια άλλα καλά πράγματα».

Το φόρεμα της Πένι Μόρντοντ στον ορκομωσία του Καρόλου

Η Πένι Μόρντοντ ανέφερε στο περιοδικό: «Είχα απόλυτη επίγνωση ότι παρόλο που θα είχαμε στέψη με τα στέφανα και όλη την εκπληκτική μεγαλοπρέπεια, επρόκειτο επίσης για μια σύγχρονη στέψη για έναν σύγχρονο βασιλιά. Ήθελα λοιπόν να φορέσω κάτι με το οποίο θα μπορούσα να σταθώ δίπλα στις γυναίκες συναδέλφους μου στο υπουργικό συμβούλιο και να μην φαίνομαι εκτός τόπου και χρόνου - και να ταιριάξω».

Το φόρεμα αξίας 1.200 λιρών κατασκευάστηκε από την εταιρεία ενδυμάτων Safiyaa, ένα brand που προτιμά η πριγκίπισσα της Ουαλίας. Το καπέλο της ήταν της εταιρείας Jane Taylor.

AP Images

Και τα δύο ήταν στολισμένα από την Hand & Lock, έναν οίκο κεντημάτων που ιδρύθηκε το 1767 και συνεργάζεται με τη βασιλική οικογένεια και μεγάλες εταιρείες μόδας.

Το στιλιστικό «νεύμα» στο στρατό

«Κοίταξα πολλά σχέδια που να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις και ένιωσα ότι ένα φόρεμα με κάπα θα λειτουργούσε πολύ καλά. Έχει ένα είδος ιστορικότητας, αλλά είναι και ένα νεύμα στο στρατό», δήλωσε.

AP Images

Έχοντας συνεργαστεί με το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα προσέγγισης σχολείων για να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους μαθητές να ακολουθήσουν σταδιοδρομία στις δημιουργικές βιομηχανίες, η αρχηγός του κοινοβουλίου γνωρίζει επίσης την ικανότητα που έχει η βιομηχανία της μόδας να αναβαθμίζει όσους εργάζονται σε αυτήν - ιδίως τις γυναίκες.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της ως Υπουργός διεθνούς ανάπτυξης, η κ. Mordaunt υποστήριξε την Eden, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που διδάσκει δεξιότητες κατασκευής κοσμημάτων σε γυναίκες στη νοτιοανατολική Ασία που διασώθηκαν από διακινητές.

«Έστειλα ένα από τα κολιέ στη Μέγκαν Μαρκλ. Ήταν αρκετά νωρίς, την εποχή που αντιμετώπιζε δυσκολίες. Ήθελα να της δείξω την ευκαιρία που είχε και τι θα μπορούσε δυνητικά να κάνει. Είχε μεγάλη υποστήριξη από βουλευτές, πολλοί άνθρωποι της έγραψαν και ήθελαν να τη στηρίξουν».

Αλλά όταν ρωτήθηκε από το δημοσίευμα αν η Μέγκαν Μάρκλ ανταποκρίθηκε στην προσφορά της, η κ. Μόρντοντ απάντησε: «Όχι, δεν ανταποκρίθηκε». Και, γελώντας, πρόσθεσε: «Αλλά άξιζε μια προσπάθεια».





SHARE