η τραγουδίστρια Μίλβα
Φωτογραφία: AP Images
24|04|2021 12:11
SHARE
ΜΙΛΒΑ

Μίλβα -Η θρυλική Ιταλίδα τραγουδίστρια έφυγε από τη ζωή


Η θρυλική τραγουδίστρια Μίλβα έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Παρασκευής, σε ηλικία 81 ετών.

Όπως μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η διάσημη Ιταλίδα καλλιτέχνιδα, της οποίας το πλήρες όνομα ήταν Μαρία Ίλβα Μπιολκάτι, πέθανε στο Μιλάνο.

Η Μίλβα, που μεσουράνησε τις δεκαετίες του '60 και του '70 και έκανε σήμα κατατεθέν της τα φλογερά κόκκινα μαλλιά της ήταν άρρωστη εδώ και χρόνια.

«Η Μίλβα ήταν μια από τις πιο έντονες ερμηνεύτριες του ιταλικού τραγουδιού. Η φωνή της προκαλούσε έντονα συναισθήματα σε ολόκληρες γενιές. Ήταν μια μεγάλη Ιταλίδα, μια καλλιτέχνις που ξεκίνησε από τη γενέτειρά της για να ανέβει στις διεθνείς σκηνές», σχολίασε σχετικά ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι.

Γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1939 στην επαρχιακή, ιταλική πόλη Γκόρο και έκανε το μεγάλο «μπαμ» όταν εμφανίστηκε στο φεστιβάλ τραγουδιού του Σαν Ρέμο το 1961. Τη φώναζαν «Πάνθηρα».

Τη φώναζαν Πάνθηρα. Ίσως λόγω της αισθαντικής φωνής της, ίσως του δυναμισμού της κάθε φορά που εμφανιζόταν στη σκηνή που την έκανε να μοιάζει με άγριο ζώο της σαβάνας, ίσως και λόγω της ικανότητάς της να κάνει το κοινό να την παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα -ακριβώς όπως κοιτά κανείς τον πάνθηρα που ετοιμάζεται να επιτεθεί στο θήραμά του.

Διαβάστε το εκτενές άρθρο για τη μυθιστορηματκή ζωή της Μίλβα στο αφιέρωμα της Bovary παρακάτω.

SHARE