Πέθανε ο Thierry Mugler
Φωτογραφία: Getty/ Ideal Image
THIERRY MUGLER

Έφυγε στα 73 του ο κορυφαίος σχεδιαστής Thierry Mugler


Ο κορυφαίος σχεδιαστής Thierry Mugler έφυγε από την ζωή στα 73 του χρόνια.

Η ανακοίνωση έγινε μέσα από τον λογαριασμό του στο instagram, όπου οι κοντινοί του άνθρωποι και συνεργάτες ανακοίνωσαν το δυσάρεστο γεγονός, που έγινε την Κυριακή. Όπως αναφέρετε ο ίδιος έφυγε από φυσικά αίτια, ενώ μέσα σε αυτήν την εβδόμαδα επρόκειτο να ανακοινώσει και μια νέα συνεργασία.

«Είμαστε συντετριμμένοι που ανακοινώνουμε τον θάνατο του Manfred Thierry Mugler την Κυριακή 23 Ιανουαρίου του 2022. Ας αναπαυτεί η ψυχή του εν ειρήνη,» έγραφε η σχετική λεζάντα.

Ο Thierry Mugler έσκασε σαν πυροτέχνημα στον ουρανό της μόδας κατά την δεκαετία του 70΄ και υπήρξε ένας από τους κορυφαίους σχεδιαστές που διαμόρφωσε την έννοια του στυλ την δεκαετία του 80΄.

Οι sexy σιλουέτες του με τους τονισμένους ώμους και την στενή, θηλυκή μέση έγιναν το σήμα κατατεθέν του, αφού άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε το γυναικείο σώμα για πάντα. Τα catwalks που έχει παρουσιάσει κατά καιρούς ήταν από μόνα τους ένα ολοκληρωμένο performance, με αυτοκίνητα, γοργόνες και ρομπότ να δημιουργούν ένα εξωπραγματικό σύμπαν επί της σκηνής.

Γεννήθηκε το 1943 στο Στρασβούργο και αρχικά μετακόμισε στο Παρίσι, κυνηγώντας καριέρα χορευτή μπαλέτου. Σύντομα, όμως , έγινε γνωστός για τα ρούχα που σχεδίαζε για τον εαυτό του και έτσι το 1974 λάνσαρε το δικό του brand με την επωνυμία του.

Έχοντας επηρεαστεί από τους μεγάλους μαέστρους της μόδας, Christian Dior και Cristóbal Balenciaga, δημιούργησε ρούχα έξω από τις νόρμες της haute couture του Παρισιού, απογειώνοντας τις κλασικές φόρμες, όπως το little black dress και την καμπαρντίνα, δίνοντας τα δικά του twists.

Τα αρώματα του Angel και Alien θεωρούνται δύο από τα κορυφαία αρώματα όλων των εποχών , με την καμπάνια του Angel με την Jerry Hall να έχει αφήσει την δική της ιστορία.

Ο ίδιος υπήρξε ένας πολύ σημαντικός εκπρόσωπος, και ταυτόχρονα ίνδαλμα, της LGBTQ+ κοινότητας, εμπνέοντας χιλιάδες ανθρώπους με την ζωή και το έργο του.

Το 2002 ο ίδιος αποφάσισε να αποσυρθεί, ενώ ένα χρόνο αργότερο η εταιρία Clarins, που κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών του οίκου τώρα πια, σταμάτησε την ready to wear συλλογή του Mugler.

Παρόλο που είχε αποφασίσει να αποτραβηχτεί από τα φώτα, ωστόσο δεν έπαψε να είναι ενεργός και δημιουργικός, ντύνοντας μερικές από τις πιο διάσημες celebrities όπως η Lady Gaga, Kim Kardashian και Beyonce.

«Ήταν διαχρονικός και μπροστά από την εποχή του. Ήξερε τα πάντα για την ρευστότητα των φύλων. Τα ρούχα του αντικατοπτρίζουν την φλόγα και την σεξουαλικότητα των 70s και 80s,» είχε δηλώσει η μούσα του Jerry Hall το 2019. Και δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο.

SHARE