Πρέπει να πλένετε το χριστουγεννιάτικο δέντρ
Φωτογραφία: Shutterstock
01|12|2023 12:39
SHARE
X-MAS

Πρέπει να πλένεται το χριστουγεννιάτικο δέντρο; Γυναίκα διχάζει το Διαδίκτυο αφού καθάρισε το δέντρο στην μπανιέρα της


Η εορταστική περίοδος έχει ξεκινήσει επίσημα και εκατομμύρια οικογένειες σε όλο τον κόσμο αρχίζουν να στολίζουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Από πράσινες γιρλάντες πάνω από το τζάκι μέχρι χειροποίητα στεφάνια στην εξώπορτα, η διακόσμηση του σπιτιού σας είναι ίσως ένας πιο διασκεδαστικούς τρόπους για να μπείτε στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Ωστόσο, ο απόλυτος πρωταγωνιστής είναι, φυσικά, το δέντρο

Δεν υπάρχει λάθος τρόπος να στολίσετε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ολα είναι θέμα γούστου και αρκεί αυτό που έχετε στο δικό σας σπίτι να σας ικανοποιεί. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχει λάθος τρόπος για να το καθαρίσετε.

Μια γυναίκα στο TikTok έγινε πρόσφατα viral όταν μοιράστηκε με τους ακολούθους της μια «αντιδημοφιλής άποψη» - ότι δηλαδή πρέπει να πλένουμε τα χριστουγεννιάτικα δέντρα μας. Αυτή την εβδομάδα, η TikToker Rhema μοιράστηκε ένα βίντεο με την ίδια να πλένει το ψεύτικο χριστουγεννιάτικο δέντρο της στην μπανιέρα. Στο κλιπ, το οποίο έχει προβληθεί περισσότερες από 1,7 εκατομμύρια φορές, η Rhema ξεκίνησε αποσυναρμολογώντας το τεχνητό της δέντρο κομμάτι-κομμάτι.

@rhema.br Clean my Christmas tree with me 🌲🫧 #clean #cleaning #cleaningtiktok #cleantok #cleantiktok #cleaningmotivation #cleaninghacks #cleaningtips #christmas #christmastiktok #christmastree #christmascountdown #christmasdecor #christmasclean #christmascleaning #christmascleanup #christmascleantok ♬ original sound - Rhema

Πρώτα, ψέκασε το πάνω μέρος του ψεύτικου δέντρου της με ροζ καθαριστικό υγρό. Στη συνέχεια, άνοιξε τη βρύση και έβαλε σαπούνι πιάτων στη μπανιέρα με το δέντρο μέσα, περνώντας το κάτω από τη βρύση. Μερικά κομμάτια βρωμιάς ξεπλύθηκαν στη μπανιέρα και έτρεξαν στην αποχέτευση, καθώς η Ρέμα τίναξε το υπόλοιπο νερό από το δέντρο της. Ωστόσο, το viral κλιπ οδήγησε πολλούς να αναρωτηθούν αν θα έπρεπε να κάνουν το ίδιο με τα χριστουγεννιάτικα δέντρα τους φέτος.

«Το νερό φαίνεται καθαρό, οπότε κάτι μου λέει είπε ότι δεν χρειάζεται να το κάνω αυτό», σχολίασε ένας χρήστης.

«Υπάρχει λόγος που το αποθηκεύουμε σε μια τεράστια πλαστική σακούλα! Ούτε σκόνη, ούτε βρωμιά», συμπλήρωσε ένας άλλος χρήστης, ενώ κάποιος άλλος έγραψε με ειλικρίνεια: «Απλά δεν θα μπορούσα να ασχοληθώ».

Ένας χρήστης επεσήμανε εύστοχα ότι το βούτηγμα ενός δέντρου σε μια μπανιέρα γεμάτη με νερό μπορεί να οδηγήσει σε μούχλα, ανάλογα με τον τύπο του πλαστικού δέντρου. Άλλοι εξήγησαν ότι δεν μπορούν να καθαρίσουν το δέντρο τους στην μπανιέρα επειδή αυτό διαθέτει ήδη φώτα. Παρά τον σκεπτικισμό, δεν είναι κακό να τινάξετε τη σκόνη από το δέντρο σας, αφού αυτό βρίσκεται στην αποθήκη για ένα χρόνο.

Πώς πρέπει να φροντίζουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Η Balsam Hill, εταιρεία λιανικής πώλησης τεχνητών χριστουγεννιάτικων δέντρων, μοιράστηκε στο Independent τις οδηγίες για το πώς να φροντίζετε το δέντρο σας και να διατηρείτε τη διάρκεια ζωής του.

Πρώτον, τοποθετήστε το δέντρο σε ένα μέρος που είναι δροσερό, στεγνό και μακριά από την άμεση θερμότητα ή το ηλιακό φως. Ξεσκονίστε ελαφρά τα κλαδιά με ένα ξεσκονόπανο από πυκνές ίνες ή ένα καθαρό, στεγνό πανί τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να αποφύγετε τη συσσώρευση σκόνης. Όσον αφορά την απομάκρυνση της μούχλας από ένα τεχνητό δέντρο, η χρήση ενός συμπιεστή αέρα υπό πίεση ή ενός στεγνωτήρα μαλλιών σε χαμηλή, ψυχρή ρύθμιση μπορεί να αφαιρέσει τη μούχλα από τα κλαδιά του.

Η εταιρεία προτείνει να αποφεύγεται το ψέκασμα με νερό, σαπούνι ή ξίδι στο δέντρο, επειδή μπορεί να επηρεάσει τη φυσική του ποιότητα. Ενώ ορισμένοι χρήστες του TikTok πρότειναν να ξεπλένουν απλώς τα δέντρα τους με νερό στην αυλή, αυτό θα μπορούσε στην πραγματικότητα να βλάψει τις πλαστικές βελόνες ή τους μεταλλικούς κορμούς ορισμένων τεχνητών δέντρων.

Όταν έρθει η ώρα να κατεβάσετε ξανά στην αποθήκη το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας, τοποθετήστε το σε μια ανθεκτική σακούλα αποθήκευσης και σφραγίστε την καλά πριν το αποθηκεύσετε σε δροσερό και ξηρό μέρος για να το προστατέψετε από την υγρασία ή τη μυρωδιά μούχλας. Ωστόσο, αν τα επόμενα Χριστούγεννα έρθουν και το δέντρο σας μυρίζει μούχλα, αερίστε το σε μια σκεπαστή βεράντα ή στο αίθριο για λίγες ημέρες.

Το πόσο θα διαρκέσει το τεχνητό χριστουγεννιάτικο δέντρο σας εξαρτάται από το πόσο καλά το συντηρείτε.

SHARE