plus size μπαλαρίνα
Αν σου πουν δεν μπορείς, πες τους «κοίτα με»/ Φωτογραφία: Instagram/ @chloeincurve_
JUST WATCH HER

Είπαν στην Κλόι ότι δεν μπορεί να χορέψει μπαλέτο επειδή είναι plus size και τους έδωσε την καλύτερη απάντηση


Παρά το γεγονός ότι ζούμε στο 2020, όπου θα περίμενε κανείς το λεγόμενο «inclusivity» ν’ αποτελεί πλέον πραγματικότητα, φαινόμενα bullying σχετικά με την εξωτερική εμφάνιση δεν έχουν ακόμα εξαλειφτεί.

Φυσικά, πολλά δεδομένα έχουν πλέον αλλάξει και τα πρότυπα ομορφιάς αναδιαμορφώνονται μέρα με τη μέρα. Ωστόσο, με την ευκολία που δίνουν στον καθένα τα social media να γράφει ό,τι του κατεβαίνει στο κεφάλι, τέτοια φαινόμενα καλά κρατούν, κάνοντας τους περισσότερους ν’ απορούμε πότε επιτέλους θα σταματήσουν δια παντός τα προσβλητικά σχόλια για ανθρώπους που δεν ανταποκρίνονται σε απαρχαιωμένα στερεότυπα.

Η 29χρονη Κλόι Έλιοτ, λοιπόν, πρόσφατα ήρθε αντιμέτωπη με ανάλογα trolls. Η plus size influencer με τους χιλιάδες followers στο Instagram στην αρχή του έτους δημοσίευσε μερικές φωτογραφίες της και βίντεο από τα μαθήματα μπαλέτου που έκανε, για να έρθει αντιμέτωπη με κενούς users, οι οποίοι ξεκίνησαν να βγάζουν άφθονη χολή, λέγοντας ότι οι plus size γυναίκες δεν μπορούν να χορέψουν.

Μάλιστα, η ίδια συνεργάστηκε και με τη Nike για μια καμπάνια, η οποία βραβεύτηκε στα Blogosphere Awards, σχετικά με την αποδοχή και την κατάρριψη ταμπού, με τις φωτογραφίες να στέλνουν ένα πολύ ηχηρό μήνυμα.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό Cosmopolitan, η Κλόι διαγνώστηκε στα early 20s με Ψωριασική Αρθρίτιδα, η οποία της επέβαλε να κάνει μόνο ασκήσει που δε θα ήταν επίπονες για το σώμα της «Ξεκίνησα με γιόγκα και ύστερα συνέχισα με stretching και ύστερα μπαλέτο και ασκήσεις στην μπάρα. Με βοηθάει στη συγκέντρωση και ανεβαίνει η αυτοεκτίμησή μου, όταν βλέπω τον εαυτό μου να βελτιώνεται» υπογραμμίζει η Κλόι στο γνωστό περιοδικό, προσθέτοντας ότι το μπαλέτο δυνάμωσε τους μύες της και τη βοήθησε να βελτιώσει και την ψυχολογία της.

Στο Instagram, ωστόσο, πολλοί ήταν οι haters-παντογνώστες που έσπευσαν να βγάλουν το συμπέρασμα ότι η Κλόι δεν μπορεί να κάνει μπαλέτο, επειδή δε φοράει XS. «Μου έλεγαν ότι ήμουν πολύ μεγαλόσωμη για να μπορώ να χορεύω και ότι δε θα μπορούσα ποτέ να σταθώ στις πουέντ, ότι δεν είχα χάρη. Σε κάποια σχόλια που έλεγαν ότι δε μου αξίζει να χορεύω επειδή έχω αυτό το σώμα. Δέχτηκα ακόμα και απειλές για τη ζωή μου. Και όλα αυτά επειδή είμαι μια plus size γυναίκα που τόλμησα να δοκιμάσω κάτι καινούργιο».

Αν και στην αρχή σκέφτηκε να παρατήσει το μπαλέτο και να διαγράψει ό,τι σχετικό είχε ανεβάσει στο Instagram, ένα συγκεκριμένο σχόλιο την πείσμωσε να μην το βάλει κάτι «Λόγω του σωματότυπού σου δε θα μπορείς ποτέ να σταθείς στις πουέντ. Είναι απίθανο. Το μπαλέτο είναι ένα ελιτίστικο σπορ, αυτό είναι γεγονός».

Διαψεύδοντας λοιπόν τις κακές γλώσσες, η Κλόι κατάφερε να σταθεί στις πουέντ και δημοσίευσε μια φωτογραφία ως απόδειξη στο Twitter, πλάι στο σχόλιο του hater. Το tweet συγκέντρωσε πάνω από μισό εκατομμύριο like.

Τώρα, μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram σκοπεύει να εμπνεύσει κάθε γυναίκα ανεξαρτήτου σωματότυπου να ακολουθήσει το όνειρό της, χωρίς να αφήσει κανέναν και τίποτα να την πτοήσει.

SHARE