Σαλόνι
Φωτογραφία: John Tekeridis/Pexels
DECO TIPS

Πώς να κρατήσεις το σπίτι σου ζεστό -Ο Σπύρος Σούλης αποκαλύπτει το λάθος που κάνουν σχεδόν όλοι


Ο Σπύρος Σούλης μέσα από ένα βίντεο στο κανάλι του στο You Tube μάς συμβουλεύει πώς να κρατήσουμε το σπίτι μας ζεστό τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Κι όμως, μπορούμε να νιώθουμε ζεστασιά μέσα στο σπίτι μας ακόμα και χωρίς να έχουμε 24 ώρες το 24ωρο αναμμένη τη θέρμανση. O ειδικός του σπιτιού, Σπύρος Σούλης, αποκαλύπτει πώς θα το καταφέρουμε αυτό ακολουθώντας τις χρήσιμες συμβουλές του. Μάλιστα, μεταξύ άλλων τονίζει το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι που έχουν τζάκι στα σπίτια τους.

Τι σχέση λοιπόν έχουν ένα κερί, ένα αλουμινόχαρτο, ένα κομμάτι bubble wrap και οι κουρτίνες; Αυτά και ακόμα περισσότερα μας βοηθούν να κρατήσουμε το σπίτι μας ζεστό. Ο Σπύρος Σούλης μάς δίνει χρήσιμα tips, έξυπνες ιδέες και αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε σε απλές καθημερινές μας συνήθειες που θα μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε την πολυπόθητη ζέστη μέσα στο σπίτι μας.

Πώς να κρατήσεις το σπίτι σου ζεστό -Ο Σπύρος Σούλης αποκαλύπτει το λάθος που κάνουν σχεδόν όλοι

Το πιο σημαντικό απ΄ όλα είναι να τσεκάρετε εάν μπάζουν τα κουφώματα, τα παράθυρα, οι μπαλκονόπορτες και οι πόρτες. Εάν έχετε απώλειες από όλα αυτά, τότε ό,τι κι αν κάνετε δεν θα μπορείτε να κρατήσετε το σπίτι σας ζεστό. Για να δείτε εάν μπάζουν τα κουφώματά σας τότε θα χρειαστείτε ένα κερί. Θα το ανάψετε και θα πάτε γύρω από τα κουφώματα για να δείτε αν θα «τρεμοπαίξει» η φλόγα. Αν συμβεί αυτό, τότε θα χρειαστείτε να τοποθετήσετε στα κουφώματα μια σφραγιστική σιλικόνη. Αν η πόρτα σας μπάζει από κάτω, τότε θα χρειαστείτε να τοποθετήσετε αεροστόπ που είναι ειδικό για την πόρτα.

Αν έχετε μονά τζάμια στο σπίτι σας τότε θα αγοράσετε bubble wrap ή αλλιώς αεροπλάστ και θα κόψετε ένα κομμάτι στην ίδια διάσταση με το παράθυρο και θα το κολλήσετε πάνω στο τζάμι. Ψεκάζετε λίγο νερό στο τζάμι και το τοποθετείτε πάνω του το αεροπλάστ για να μονώσετε το παράθυρο που μπάζει.

Για να αεριστεί το σπίτι σωστά ανοίγουμε τουλάχιστον δύο πόρτες ή παράθυρα τα οποία μεταξύ τους κάνουν ρεύμα για μόνο πέντε ή επτά λεπτά. Κάτι άλλο σημαντικό είναι να ανοίγετε τις κουρτίνες όσο έχει ήλιο και να τις κλείνετε πριν νυχτώσει. Οσο πιο χοντρά είναι τα υφάσματα από τις κουρτίνες σας, τόσο το καλύτερο.

Απομονώστε τους χώρους που δεν χρησιμοποιείτε μέσα στο σπίτι. Βάλτε αεροστόπ στις πόρτες και κλείστε την θέρμανση μέσα σε αυτά τα δώματα που δεν είναι σε λειτουργία.

Οσοι έχετε καλοριφέρ μπορείτε να αγοράσετε θερμοανακλαστική μόνωση ή να τοποθετήσετε απλό αλουμινόχαρτο πίσω από το σώμα (λίγο μικρότερο από την διάσταση του καλοριφέρ για να μην φαίνεται) για εξοικονομήσετε ενέργεια μέχρι και 20%. Μην ξεχνάτε φυσικά να κάνετε εξαέρωση στο καλοριφέρ.

Ο Σπύρος Σούλης τέλος τονίζει το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι που έχουν τζάκι στο σπίτι τους. Οταν δεν χρησιμοποιούμε το τζάκι, τότε πρέπει να κλείνουμε την καταπακτή γιατί αλλιώς βγαίνει ο ζεστός αέρας μέσα από την καμινάδα. 

Δείτε το βίντεο:

SHARE